Biljettsläpp


Fotbollen igår sög. Jag vill inte prata om det. 

Idag ringde klockan tidigt, för vi skulle upp och ha champagefrukost på sivansängen för att sedan köpa biljetter till Allkår som är om ett par veckor. Ted och Viktor bjöd på champagne och jag ananas. Erkänn rättvist? Haha!

Efter ett tag öppnade sig himlen fullkomligt och vi bestämde oss för att smita in under Skånes nations partytält och hänga där. Efter ett tag blev det lite långtråkigt så jag, Linda och Amanda ryckte upp oss, bestämde oss för att med två andra tjejer delta i Valborgskampen, och klev bestämt ut i ösregnet.

Valborgskampen innebar bland annat att springa uppför en backe täckt av en plastpressening samtidigt som människor kastade såpa och vatten på oss. Vi skulle också kasta ägg på dansande människor och klättra på backar. Plus lite andra saker. Roligt var det i alla fall! Och ännu roligare var det när vårt lag fick veta att vi vunnit. Yes!

När jag kom hem tog jag en av de längsta duscharna i världshistorien. Hade nog egentligen inte behövt, jag var ju blöt ända in på underkläderna. Och nu ska jag strax gå hem till Amanda. Vi är 8 pers som ska ha finmiddag och ha allmänt trevligt. Efter det ska några av oss hem till Erika och Anders som bjuder på temafest baserat på bokstaven S. Vi får se vad jag väljer att kalla mig. Jag är nöjd med min outfit i alla fall. Sedan blir det utgång. Jag hade hoppats på Stallarna men det ryktas att det bara är ekonomer där ikväll? Annars blir det Sivans. Kul blir det nog i alla fall! :)


Fotboll!


& öl! Min manliga sida tar över. Jag visste väl att den fanns någonstans bakom den kvinnliga fasaden.



Streetfashion goes campusfashion


Haha, jag sitter och skrattar för mig själv. Mikaela har skrivit om en diskussion som vi hade igår. Den gick kring män och när de går upp så mycket i vikt att de utvecklar bröst. Jag anser det orättvist att en kille kan bära upp en BH bättre än vad jag kan. Skämt å sido.

Jag och Sofie var ute på campus för en stund sedan och skrev för Kommuniké, KomMedias tidning. Detta nummer handlar om image och olika sätt att uttrycka sig på. Någonting som passar in i vår utbildning på olika sätt. Så jag och Sofie fick i uppdrag att intervjua 4 personer med sköna stilar. Repotaget var lätt att göra eftersom studenterna var så samarbetsvilliga. Dessutom var det grymt kul! Jag älskar att leka journalist. Kankse slutar jag på den banan, det är det ingen som vet. Vår föreläsare har berättat att några av oss kommer att "hamna på fel väg och bli journalister" som han så fint uttryckte det. Hursomhelst kommer det nog att bli grymt! Så håll ögonen öppna på KomMedias hemsida för tidningen hamnar där i sluändan.

Jag är nu inne på att utveckla ett annat event. Jag ska fundera lite på det. Utveckla min idé, och se om jag har tid. Jag är på G! Dock måste jag lägga ner mycket energi på den kommande ekonomikursen. Så vi får se.

Nu ska jag springa upp till Linda och duscha. Detta eftersom mitt badrum, inklusive dusch, är fullt av blöt tvätt. Men det luktar gott i alla fall :)


All time low - Break your little heart

 

 


Trevligt sällskap överväger en dålig film


Som tidigare nämt spenderades kvällen hos Mikaela och Henrik med my man och Mikael. Jag och Mikaela hade tidigare på dagen pratat om filmen the orphan som vi både tyckte var mycket bra och full av spänning. Med denna film som utgångspunkt valde Mikaela att vi skulle se filmen REC som hon hade hört skulle vara bra och sådär lagom bra otäck. Tyvärr var rykterna om denna film totalt felaktiga. Jag satt mest och fnissade och tyckte att de såg roliga ut.

Handlingen var också lite väl twisted för mig. Om det ska vara otäckt ska det vara åtminstone lite sanningsenligt. Mot slutet dök det dock upp en sjukt otäck karaktär. Tänk er en lång sjukligt smal gammal dam med långt stripigt hår. Och med sjukligt smal menar jag när alla ben sticker ut ur kroppen och hon är nästintill död. Denna kvinna åt i alla fall upp folk. Ja, alla de sjuka monsterna åt upp folk. Och det blev lite mycket helt enkelt. Utom mot slutet när hon gick omkring och bara hängde. Då klängde jag mig fast i Jakob kan jag säga. Eller han höll sina armar runt hela mig och jag kände mig totalt skyddad. Väldigt skönt att ha en trygg famn att lita sig tillbaka i vid sådanna tillfällen. I den andra soffan satt Mikaela och Mikael och höll i varandra. Och stackars Henrik fick sitta på sin datorstol helt ensam. Men det var hans straff som Mikaela sa. Han gick ju faktiskt och tränade när de hade gäster hemma. Haha!

Annars var kvällen mycket trevlig och mysig. Full av prat och diskussioner. Det är skönt med Mikaela, för hon har en ungefär liknande syn på de flesta saker som jag. Så det kan ju inte bli annat än bra ;) Jag lägger in bilder från Rec så ni kan se vad vi underhöll oss med.


Natten spenderades sedan hos Jakob och nu har jag tvättstugan. Dock gick ena maskinen sönder så jag hinner inte tvätta allt. Men det är lugnt. Jag överlever. Sen fotboll ikvälll!

Back on track


Efter en dusch, massa balsam för att reda ut de slitna tovorna, peeling, insmörjning, 2 timmars sömn, påbörjad rensning av kläder och ännu en citodon mot trycket i bihålorna känner jag mig ganska snygg igen. Helt okej i alla fall. Typ som att jag duger. Och det känns skönt. Positiva tankar! Det hjälper mot det mesta.

Nu ska jag snart pallra mig bort mot Jakob för att sedan pallra oss vidare mot Mikaela och Henrik. Senare ikväll kommer också Mikael. Det blir en kväll med film, snack och fantastiskt trevligt sällskap. Sådant som behövs efter en dag som denna :)


Kamera


Jag saknar min kamera!


Lifehouse - Everything


Mitt absolut bästa band! <3

 


In the middle of a breakdown


Jag är inne i en såndär svart period. En sån som alla går igenom då och då. När ingenting med mig duger. När jag är för smal, för plattbröstad, för blek, för ful och allmänt äcklig. När jag har för slitet hår och när jag inte duger till någonting. Men jag vet att jag snart kommer ur det. Känner redan hur förmiddags promenad/joggingen rensade huvudet.

Dessutom ringde Sofie och sa en sådan enkel sak som att det alltid är sådär för människor. Det går upp och ner. Vettiga ord från henne. Så nu tänker jag sätta i olivolja i håret sen ska jag duscha bort min svett och bli fin igen. Eftermiddagen/kvällen ska förhoppningsvis spenderas med min älskling. Då kan jag knappast bli annat än glad :)

Efter duschen ska jag faktiskt rensa garderoben på allt gammalt och äckligt. Och imorgon är det fotboll, Öster - Landskrona. Victor som är en infödd landskronabo ska heja på dem. Perra vill heja på Öster. Jag, jo jag ska bara heja på tränaren för Landskrona, Henke Larsson. Min ultimata idol genom tiderna!

Landskronainfödingen och hon som hejar på Larsson.



Godnatt


Efter en förträfflig kväll där jag både gjort Perra och Fredrik lite vackrare genom att klippa deras hår samt även färgat håret på Perra. Spelat Mario-kart i samma lag som Linda (vilket jag aldrig gör om, mohaha) och ätit en utmärkt pastasås lagad av Fredrik samt tryckt i mig popcorn med salsa-sås säger jag godnatt. Nu bäddar jag ner mig i en mörk, tom och kall lägenhet och känner mig sådär lite extra ensam.


Fotografi

 

Från Thailand 2009.


Mayday Parade - Kids in love





Ett spännande projekt


Idag efter seminariumet ville Clara prata med mig om "ett hemligt projekt". Åh så spännande tänkte jag. Tydligen ville hon ha med ig i sitt dreamteam för att skapa ett alldeles förträffligt event som ska ske i höst. Jag kan tyvärr inte berätta vad det handlar om, men jag kan säga att det kommer bli grymt! Dessutom älskar jag att planera och skapa event, det är ju inte en slump att jag sökte utbildning som event manager. Varför tackade jag nej till den? Aja, sånt ska jag inte fundera på nu. Då hade jag ju faktiskt bott i Varberg och missat allt kul som händer här. Så jag är glad att det blev Växjö. Jag känner mig dessutom otroligt hedrad att få vara en del av detta dreamteam! :) Tack Clara!

Jag tror att eventet kommer bli såhär grymt!


Kattunge


Jag vill ha en kattunge! En som är lika fin och gosig som Thea. Jag saknar henne! :)

 










Every Avenue - Where were you


Ibland så bara älskar jag denna musikstilen. Antar att man kan kalla det collegerock typ? Jag väljer att göra det. Tackar Gustav för alla musiktips som ledde bland annat till denna låt :)

 


En stor besvikelse


Det finns en sak som jag helt har glömt att skriva om. Inte jätte, super viktigt egentligen. Men jag vill nämna det. I förra veckan bäddade jag ner mig tidigt och bestämde mig för att äntligen titta på Coco Chanel - life before Chanel. Jag har velat se den sedan den kom och dessutom blev jag ganska imponerad av denna tokiga, märkliga men ack så målmedvetna kvinna när jag läste hennes biografi. Jag blir så grymt imponerad av människor som faktiskt tar sig någonstans i livet och som skapar det liv de vill leva. Istället för att bara leva så som livet ter sig.

Filmen verkar vacker, romantisk (eller ja, så romantiskt som det går när det är henne man prata om), händelsefull och så pratar de ju faktiskt världens vackraste språk: franska!

Och visst filmen vad vacker och hennes skapelser otroliga. Tänk vad man kan sy av en gardin och en mansskjorta. Och franskan otrolig! Men den var så grymt långtråkig! Jag försökte hålla ögonen öppna, men efter en timme hade jag somnat. En stor besvikelse! Jag ska dock ta mig igenom resten av filmen, bara för att jag ska! Dock är jag sjukt besviken. Om henne hade man kunnat göra så mycket mer, så mycket mer underhållande och spännande saker. Tyvärr kunde jag inte lägga in trailen för att den var för bred. Men om ni vill se den borde ni klicka här.



Have you met Perra?


Var precis ute på en promenix med Perra. Vi har pratat om allt mellan himmel och jord. Glada saker, dåliga saker, olika raggningssätt, uteseende, diskuterat ingående kring om han borde ha mörkt eller ljust hår (jag anser mörkt och han ljust). Och en hel massa andra saker. Imorgon ska jag klippa honom och sen ska vi spela mario-cart på hans Nintendo -64. Awesome!

Jag är riktigt glad att jag har hittat en killkompis. Har verkligen saknat att ha någon att diskutera olika saker med, någon av det manliga könet. De ser saker på ett helt annat sätt och är oftast helt ärliga i sina åsikter. Jag vill påminna er om att mina tjejvänner är de absolut bästa! Men killar har en tendens att se saker från en hel annan synvinkel än vad tjejer har. Visst finns Jakob som är världens bästa pojkvän, men det är ju om honom som jag ofta vill prata med Perra. Haha! Hemma kunde jag alltid prata med Adde eller Simon, men nu är Adde i Norge och Simon jobbar så vi pratar inte på samma sätt som förut, och det är så himla synd! Men nu finns Perra och kan återskapa den platsen, tack och lov :)

lite synd att jag har lyckats dela hans ben, men jag lovar att det egentligen är helt ;)


Jag ser ljuset


Jag kom från Sanna för en stund sedan. Vi har planerat inför vår fältarbetsredovnisning som är imorgon. Kom nog bli toppen! Nu ska jag bara få powerpointet av henne , skriva in mina delar och öva in det jag ska säga. Eller öva och öva, jag kan det ju. Känns så skönt! Har också lämnat in texten om IKEA så efter imorgon är denna kursen helt slut. Så skönt! Även om kursen har varit riktigt riktigt rolig så har det varit en påfrestande tid. Detta firar jag med fisk i ugnen tillsammans med lite pesto, soltorkade tomater, citron och potatismos. Mums! Det är jag värd :)


Frågor till störande tjejer


Jag och mina tjejer har haft grymma diskussioner de senaste dagarna. Vi har alla upplevt ett gemensamt "problem" i relationer till våra män. Våra män blir raggade på och flirtade med rakt framför våra näsor, och ibland när vi inte är med. Det värsta av allt är dock att tjejerna som raggar på våra män ofta är bekanta som mycket väl vet att han är upptagen. En vän berättade om två tjejer som hade raggat så pass på hennes pojkvän att han själv märkte det. Ja precis, problemet är ofta att killarna "inte märker" att de blir raggade på. För de tror att tjejerna bara vill vara trevliga säger de. Hursomhelst så var tjejerna som flirtade med min väns pojkvän gemensamma bekanta till dem både, och de visste mycket väl att dessa två både bodde ihop och hade varit ett par i 4,5 år. En annan bekant till mig har en pojkvän som blev tillfrågad rakt ut om de två verkligen hade ett bra förhållande. Och en tredje hade en tjej som ignorerade allting omkring och endast fokuserade på hennes pojkvän, för att sedan gå runt och snacka skit om min vän och kalla henne bimbo. En fjärde hade en kompis som plötsligt var besatt av att sitta brevid hennes pojkvän och konstant prata med honom, helst skulle de vidröra varandra också.

Givetvis blir vi som flickvänner otroligt svartsjuka eftersom killarna oftast försvarar sig med att "de inte märker det", eller "de inte vill vara elaka" eller "de vill bara vara vänner". Det killarna inte förstår är att tjejer oftast har en baktanke med det de gör. Tjejer tror ofta att de kan nässla sig in, och förhoppningsvis få sin vilja igenom. För så fungerar tjejer. Som jag har uppfattat det i alla fall. Jag vet själv hur samtalen mellan mig och mina vänner har gått. Jag har haft kompisar som har raggat så hårt på killar att de nästan lämnat sina flickvänner. För tjejer är ofta lite halvt onda, och de skiter i att de sårar folk i sin väg. Och jag tror inte att de bara handlar om mina vänner, för mina vänner är egentligen mycket snälla människor, men som råkat få känslor för fel kille. Och det kan säkerligen hända med flera tjejer. Jag tror också att de flesta tjejer vet hur de ska utnyttja sina "tillgångar" för att försöka få killarna dit de vill.

Nu vill jag inte dra alla över en kam. Men saken är också den att tjejerna ofta kan anspela på sin oskyldiga sida och killarna förstår då oftast inte vad som egentligen händer, eller så söker de bekräftelse? Men nu är det inte killarna vi ska prata om, för om vi bara litar på våra män, är ärliga och pratar om saker så kan ingen liten äcklig tjej komma emellan.

Dock funderar jag på vad tjejer får ut av att anspela på sex emot en kille som de vet är upptagen. Speciellt när de umgås i samma kretsar som paret. Tror de att killen ska få en snilleblixt, komma på att han inte längre älskar sin flickvän och då gå hem med henne? Mår de bättre av att sitta och flirta med en kille utan att få gensvar? Mår de bättre av att försöka förstöra folks förhållande som annars är så bra? Vad ger dem rätten att ragga på en redan upptagen kille? Kan någon svara på detta?

Jag trodde faktiskt inte att tjejer var så onda som många av dem är. Det var först när jag själv träffade Jakob som jag märkte det. Att många tjejer är kassa, lömska och ofta vill få sin vilja igenom. Och att de ofta struntar i vem de trampar på. Kankse inte alla, eller absolut inte alla för vissa är riktigt underbara människor som vill människor väl. Men många, flera, ja ett par stycken är faktiskt inte snälla .. Och det är dessa tjejer som är otäcka. Det är dessa tjejer som man är rädd för. Även om man egentligen både litar på och älskar sin pojkvän.



Meet Me By The River's Edge



Mammakärlek


Min mamma är gullig hon. Tror hon tycker att det är lite jobbigt att ha en dotter med bihålsinflammation flera mil iväg för jag får både små söta samtal och sms där hon undrar hur jag mår. Antar att hon möjligvis tänker på förra gången jag hade det och i stort sett inte kunde röra mig. Men jag är inte lika sjuk nu mamma. Jag har bara ont i huvudet , och tabletterna gör sin verkan. Lilla söta mamma :)

Insåg just att det inte finns en enda bild på mamma i min dator. Eller ja, det finns två. Men dem vill hon inte att jag lägger ut. Det blir till att fota i sommar. Nu när hon varit duktig och gått ner i vikt och blivit så snygg :)


Att sova ensam


Jag blir galen! Pratade med Jakob i telefon innan ikväll .. Vi har nu inte setts sedan i torsdags, och nu när jag hörde hans röst så insåg jag att jag faktiskt saknar honom. Det har gått 2 dagar. Betyder det att jag är galen? Håller jag på att bli galen? Är jag tråkig? Töntig? Eller är det bara kärlek? Tror inte att varken jag eller mina vänner trodde att jag någonsin skulle känna såhär. Men det är faktiskt tråkigt att sova ensam! Det är lite tråkigare utan honom. Dessutom så tänker jag på honom typ hela tiden!
Vad har hänt med stål-emelie?



Blöhö


Jag har ont i huvudet och det spänner i hela pannan. Vill inte ens tänka på allt snor som sitter där bakom, haha. Äckligt! Ska ta mej en tablett tror jag. Varför har man inte en mamma här som tar hand om en just nu? Skulle helst bara vilja göra som Thea och krypa ner :) Men det går inte, för jag ska ha filmmys och kvalitétstid med Linda och Sofie. Det var alldeles för länge sedan.



Att vara ärlig


Ärlighet, vad betyder det? Egentligen? För vissa innebär det att säga att de inte tycker om en viss tröja. För andra betyder det att säga att de älskar någon, även att denne inte älskar dem tillbaka. För vissa betyder det att säga exakt vad de tänker på i det exakta ögonblicket. För vissa betyder det elakhet och för vissa godhet.

Jag ser mig själv som en ärlig människa. Jag säga i stort sett alltid vad jag tycker, men jag står inte alltid fast vid min åsikt. Inte för att jag är konflikträdd och inte vill ta diskussionen utan för att jag helt enkelt kan ändra åsikt, och ibland så orkar jag inte heller diskutera. Vissa saker är helt enkelt inte värda att lägga energi på.

Och jag anser att ärlighet är grunden till det mesta som är bra i både kärleks-, vänskaps- och familjerelationer. Kan du vara ärlig så blir människor oftast lite mindre sårade i slutändan. Även om sanningen ibland svider.

Däremot har jag otroligt, jävla svårt för människor som är "ärliga" på sin blogg och skriver skit om alla andra. Speciellt om människorna inte kan säga det direkt till personen i fråga, utan istället använder bloggen som ett sorts vapen och även skydd. Enligt mig är det inte ärlighet, utan det är bara en feg sak att ta till för er konflikträdda där ute. Och alldeles för många människor gör det. Tyvärr.

Ärlig är du när du kan stå framför en människa, se denne i ögonen och berätta vad du känner eller tycker om denne. Sen kan det göras på olika bra sätt. Jag må låta grov och känslokall nu. Men jag står fast vid vad jag skrev för ett par månader sedan då jag tyckte att alla par använde bloggen och facebook för att bekräfta sin kärlek till varandra, SÄG DET TILL VARANDRA ISTÄLLET! Och använd inte vartannat inlägg till att skriva om hur mycket du älskar din parner. Skriv inte heller hur illa du tycker om en människa, SÄG DET TILL DEN! Du kommer att få mer respekt på vägen. Ärlighet is the key people!

Jag uppskattar att de flesta jag känner är ärliga, oavsett om det handlar om kläder, kärlek, mat, känslor eller vad tusan som helst. Detta gäller både mina "gamla" och "nya" vänner. För det bidrar till att jag respekterar och älskar dessa människorna mer. Jag vet ju att jag kan lita på dem nästa gång när de tillexempel säger att mina byxor är fina eller att jag har fel i min åsikt, och varför jag då har fel.

Jag försöker därför att bygga mina relationer på ärlighet. De flesta i alla fall. Sen finns det situationer där jag helt enkelt känner mig nedvärderad och inte har rätt till att uttrycka mina känslor på det sätt som jag vill. Även om jag egentligen vet att jag har det. Jag tänker inte låtsas att jag är en stålkvinna som alltid och hela tiden står upp för mina åsikter och aldrig blir nedslagen.

Det finns också situationer där jag kan uppfattas som elak och grym, för att jag inte alltid formulerar mig rätt eller förfinar mina ord. Men jag anser ändå att ärlighet är grundstenarna till allt som är viktigt i vår värld, våra relationer och i våra liv. Vita lögner är en sak, men om man försöker vara ärlig i det mesta tror jag att de andra delarna liksom följer med. Vi skulle då få ha kvar våra vänner lite länge, inte vara otrogna och kanske inte heller tappa respekten för varandra.

Detta inlägget är inte baserat på någon speciell händelse utan är sammansatt av olika funderingar som jag har haft under en längre tid. För jag är ärlig mot människor, och förväntar mig också därför ärlighet tillbaka. Oavsett vem jag pratar med. 

Jag kan i stort sett lova att den som är ärlig också får både värdighet och respekt med sig på vägen. Dessutom tror jag att du kommer må lite bättre i dig själv. Lita på mig, jag är ärlig ;)


Vad är värdighet utan ärlighet?
Marcus Tullius Cicero (106 f.Kr-43 f.Kr)



Ensam igen


Lämnade av Johanna på stationen för någon timme sedan. Nu är det tomt.
Men vilka dagar vi har haft! Fulla av skratt, kramar, allvarliga samtal, ännu mera skratt, hemmaspa, sivansbrunch, vin, film, dans, galenheter, och så ännu mera skratt.
Tack för att du är du! Och för att du alltid får mej att le
:)

Nu är min sista hela hyra för denna lägenheten betald, även tv-licens och mobilräkning. Denna månaden blir inte nådig kan jag säga. Fattig som en kyrkråtta, det är jag det. Men jag överlever , som vanligt.

Nu ska jag faktiskt snöra på mig mina joggingskor som kom igår. Tackvare Ellos fina erbjudanden fick jag ett par hyffsade skor för 200 pix. Känns bra! Och nu ska de invigas, önska mig lycka till!




Ännu en mysig kväll


Har världens mysigaste kväll med världens bästa Johanna. Berättar mer imorgon :)


Myskväll



Har haft en sjukt härlig och alldeles underbar kväll med Johanna, Jakob och Mikael. Äntligen fick jag se Avatar som alla har tjatat om. En grymt bra film måste jag medge, och mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Mycket av det bra låg väl i den sjukt grymma miljön, men ändå, den var bra liksom. Cool! Johanna har dessutom "godkänt" Jakob med flera tummar, berömt mej i mitt val och bestämt påpekat för mej hur fina vi är tillsammans. Haha! Är så glad att jag får visa henne allt som finns här och mitt liv. Imorgon blire girls night in med vaxning av ben, ansiktsmask, ögonbrynsplock (för mej iallafall), nagelvård och säkert lite olivolja i håret också. Allt detta med tända ljus, vin och massa, massa snack. Vi tenderar att prata halvt ihjäl oss när vi ses. Säger som Johanna sa för en stund sen: Jag önskar att vi alltid kunde sitta här tillsammans :)


Förresten, fick ta med mej Johanna till vårdcentralen idag. Jag ringde för min huvudvärk som pågått i en vecka ungefär. Tydligen hade jag bihålsinflammation. Se på den! Men jag mår fint. Lite tabletter så rullar jag som vanligt.

Nu ska vi se på Törnrosa. Godnatt!



En torsdag full av minnen


En lyckans dag! Denna underbart, ultimata brud kommer till mig om lite drygt 2,5 timmar. En av de få riktigt sanna vänner som finns. Och som ställer upp dag som natt. Och som tar ner mej på jorden de dagar då känslorna svämmar över och allt känns tufft. Våra mammor är barndomsvänner, vi är barndomsvänner och våra barn kommer att vara vänner. Två grannar med ett hål i häcken och fredagsmys i badtunnan med våra män när barnen sover. Det är vår framtid tillsammans!

Så många minnen tillsammans, & många fler ska det bli <3

Förlåt Johanna, men jag var tvungen att avsluta med denna härliga bilden!

Fältarbete, check!


Fältarbetet är utskrivet, ihophäftat och nedslängt i Evas brevlåda. Så skönt! Själva rapporten blev på 16 sidor, med bara text! Det känns bra!

Igårkväll gick några från klassen plus lite folk utifrån hem till Fredrik och firade Ted som fyllde 22 år. Killarna hade gjort värsta roliga grejen för honom där de utgick från ett TV-spel där man är tvungen att utföra olika uppdrag, så som exempelvis skära av sig fingret. Och detta ska man göra för att få tillbaka sitt kidnappade barn. Vet i tusan vad det hette, men grabbarna är tydligen helt frälsta i detta märkliga spel. Nu behövde Ted inte skära av sig några fingrar, men han hade fått dricka upp en liter med hälften fanta och hälften sprit på 30 sek. Han fick krigsmåla sig och gå till biblioteket. Och en massa massa annat. Lät riktigt kul och genomtänkt! Dessutom var Ted mycket nöjd med sin dag verkade det som. Väl på festen bjöd Fredrik på både riverdance och rysk dans. Maria hällde rödvin på Sannas 800 kronors tröja. Perra anklagade mej för att inte umgås med honom längre. Elin dansade som en cowboy och jag hade det så bra i min soffa där jag bara pratade och studerade folk. Någon alkohol var jag inte sugen på.

Efter det gick jag hem till Jakob och somnade ännu en gång till band of brothers. Haha!

Nu ska jag äta frukost (Jakob hade inget smör!) och sen ska jag städa, sen träffa min nollningsgrupp och efter det kommer det bästa av allt: Johanna kommer hit!!!! Klockan två ska jag möta henne på stationen. Så himla nice! Som jag har längtat!


Hungrig!


Arbetet är strax klart. Vi korrekturläser just nu. Sen ska det skrivas ut och lämnas in. Men jisses vad hungrig jag är! Ska värma till farmors lingongryta som står i frysen idag, mums! En av mina absoluta favoriträtter :)


Anberlin - A day late


Tvätten ligger i maskinen. Nu ska jag bädda, äta och dammsuga. Klockan tolv är det biblioteket igen. Kör igång dagen med lite härliga toner till Anberlin. Detta är absolut en av mina favoritlåtar som jag aldrig någonsin tröttnar på!

 


Vad hände?


I förgår satt jag, Linda och Elin ute och solade i linne och tights samtidigt som svetten rann. En kille cyklade i shorts och t-shirt, vilket jag iofs tyckte var överdrivet, men ändå. När jag drog upp persiennen idag låg det snö på marken. I slutet av April. Va?


Massa lycka


Pratade med mina fina Johanna för en stund sedan. På torsdag tar hon tåget från sin man och Nybro för att komma hit och stanna till lördag. En underbar överraskning att jag får träffa henne en dag tidigare. It's gonna be awsome! amazing! Och alldeles, alldeles underbart! :DDD


Regn?


Jag funderar på om himlen ska öppna sig eller om det är värt att pallra sig runt trummen med Fia och hennes kompis Malin? Är riktigt sugen .. Efter det ska jag duscha läääänge, peela mej, ha kamomillvatten till ansiktet (stressfinnar är inte okej!!!), ansiktsmask, smörja mig, fila mig och måla naglarna. Fältarbetet blev i stort sett klart idag och det känns grymt skönt! Så jag är värd lite belöning!

På hotell i Kalmar -09 med världens bästa Johanna. I helgen ses vi äntligen igen! :)



Min nya favorit


 

Mycket uppdatering just nu, jag väntar in de andra. Men lyssna på låten, allting är underbart med den!

 


Fotografi

 

 


Musikalisk lycka


Lifehouse nya album Smoke and mirrors gör mej så ta mej tusans lycklig! Texterna, musiken, rösten .. Åh! Det finns inte en enda dålig låt där. Jag fullkomligt älskar dom! Brilljant!


Laddad


Idag ska arbetet i stort sett bli klart. Kommer bli skönt! Inget stoppar oss nu!

Spenderade kvällen som planerat med min man, spelade lite wii, pussade på honom, åt godis och tittade på ännu ett avsnitt av band of brothers. När vi startade nästa avsnitt somnade jag på honom, precis som det ska vara :)


Helt slut men ändå lycklig


Ännu en otroligt produktiv dag går mot sitt slut. Jag kom hem vid halv fyra tiden, då hade jag suttit i biblioteket sen åtta. Har käkat och kopplat av en stund och nu så blir det lite mer skriv. Efter det ska jag gå hem till Jakob och pussa på honom resten av kvällen.

Har förresten fått två nya behår idag som jag beställde för ett par veckor sedan, de satt som en smäck! Är så himla glad att min kroppshydda har börjat bli lite grövre och inte så spinkig och benig som innan. Visst är jag fortfarande för smal, men det är ändå på ett mer klädsamt vis än förut. Höftbenen sticker inte ut som vassa kanter ur kroppen och man kan inte räkna vartenda revbenen. Lite jogging och fortsatt snabba promenader samt massa mat för mer grövhet så blir det nog toppen. Känns verkligen sjukt skönt! Det låter kankse konstigt i vissas öron men jag har verkligen alltid kämpat med min vikt och konstant blivit anklagad för att ha ätstörningar så att kunna stå i spegeln, le och tycka att jag duger är en oerhört stor vinst för mej! Har nästintill tårar i ögonen nu. Så glad man kan bli för en sådan sak.

Har också tyärr glömt min kamera i Tinas väska tydligen, så nu ligger den i Kallinge. Mamma, kan du skicka den tror du? Eller går den sönder? Känner mej helt handikappad, haha!
Just det! Ännu mera glada nyheter, snälla, söta, rara Clara har hjälpt mej med lite kameratips så när skattepengarna kommer köper jag en systemkamera, YEEEEY! Mer seriösa fotografi! Den ska lätt med till London! :)

Känner mej sjukt lycklig. Trots att tröttheten ligger som grus i ögonen och huvudet inte hänger med. Glad över att Tina nyss varit här, att jag ska träffa Johanna i helgen, att jag har funnit nya intressen, att min kropp börjar hänga med, för hela mitt liv här i Växjö, uppbrytet från Ronneby och för Jakob. Kankse allra mest för Jakob idag. Jag vill vara med dej, hela tiden och överallt. Du är den bästa jag någonsin träffat och för mej är du kärlek. All kärlek i världen. Lita på mej! <3

Bild från december och lånad av Sandra. Inte världens gulligaste, men det är vi i alla fall :)


Plugg igen


Måndag och ännu en gång sitter jag i biblioteket. Idag ska det skrivas!


Söndag


Tina har åkt. Och det är synd!


Lördag


Solen lyser med sin frånvaro. Ingen förfest ute idag inte. Men det spelar ingen roll, för det ultimata röjet kommer ikväll hemma hos Louise. Jag tror att det kommer bli fullständigt fantastiskt. Det ska bli riktigt kul att ta med Tina och visa henne äkta campusliv och att hon ska få lära känna folk också. Strax ska vi till stan för lite förberedelser tillsammans med Lindus. Today's gonna be awsome!

Skickar ett grattis till Louise med! :)


3, 2,1 ...


Ett slarvigt inlägg innnan tyvärr. Så kan det blir när man sitter i biblioteket hela dagen.

Just nu är det dammfritt, diskfritt, och bara helt rent i min lägenhet. För jag räknar ner minuterna tills Tina kommer. Hon är på väg, det dröjer inte länge till. Och det är jag glad för! Vi har delat mycket, och är egentligen vana vid att dela allt och träffas ofta. Så ikväll kommer vi att ha en massa att gå igenom, och med vin och god mat blir det bara bättre. Får nästan fjärilar i magen. Lycka!



True friendship last a lifetime! <3


Ljuva drömmar


Jag drömde att jag var i en super-, super-, superstor inatt. Och det var megarea så jag skulle handla halvt ihjäl mig. Och de hade min fina väska som jag drömmer om. En bag i brunt skinn som är ganska stor så jag kan bära med mig allting, för det är typ en weekendbag. Och det fanns flera varianter att välja emellan, och de var så fina! Och jag var så lycklig där jag stod med mina väskor i famnen. Åh, underbara drömmar! :)


Fredaaaaag


Idag kommer Tina hit! Och vi ska ha en underbar helg full av roligheter. YEEEEEES! :D


Natti Natti


Nu är jag nästan klar med plugget för idag. Ska renskriva det sista i intervjuerna sen ska jag sova. Och när jag vaknar imorgon, då är dagen D här. FÖR DÅ KOMMER TINA HIT! underbara dag! :)



"Min mumlan"


Pratade med min lilla kusin Alice nyss. Hon kan då få en glad på alla sätt och vis. Hon tyckte att hon och Agneta skulle hälsa på mej en dag för att lämna en teckning som hon hade ritat till mej. Och då var det viktigt att Jakob var hemma med så hon fick träffa honom! Haha! Jag frågade henne vad vi skulle göra och frågade om hon ville gå till badhuset, det ville hon. Dessutom stod hon brevid Agneta och ropade "det är min Mumlan" Haha! Lilla söta trollunge!
Mumlan är förresten var familjen Johnsson/Rubensson kallar mej. Och jag gillar det! :)


Tyvärr är detta den senaste bilden jag har av oss, och Alice syns knappt och jag har inget smink. Men söt är hon!


Positiv feedback


Mitt i allt det mörka kommer min lärare fram, säger "Emelie, här" och lämnar tillbaka min omtenta. Jag vänder på den och hittar ett svinsnyggt VG! Ohyeah! :D Precis vad som behövdes.


Lifehouse


Lyssnar på deras nya album och skriver en av flertalet texter till vårt fältarbete. Kan inte annat än att rekommendera dem! Allt musik de gör är bra!



Just nu

 

Räck upp handen om du är avundsjuk ;)

 


Frustration


Jag är irriterad och frustrerad. Mest på vår organisation och deras ändringar av planer. Frustrerad över att vi helt plötsligt ligger efter i arbetet. Frustrerad över att jag ska sitta hela dagen till sena kvällen idag och imorgon när solen skiner ute. Frustrerad över att jag behöver plugga på söndag när Tina är här. Frustrerad över paniken som sprider sig i min grupp på grund av detta. Frustrerad över all sömn jag missade inatt bara för att jag tänkte på detta. Och frustrerad på att jag tar ut min ilska och irritation på Jakob. Fina Jakob som inte ska behöva ta sånt. Allt jag ville var att vi skulle ha en mysig kväll tillsammans eftersom jag visste att nästa vecka kommer att vara hektisk. Istället blev allt fel. Och vi blir båda ledsna. Fan.


Hejdå


Jag dog en liten stund.

Dumma projektarbete! Dumma projektorganisation! Dumma trötthet! Dumma pojkvän som inte tänker som en tjej! Jag bäddar ner mej ...


London baby!


Pratade med Johanna en stund igår. Saknar henne något fruktansvärt! Men nästa helg ska vi äntligen ses. Underbart! Hon är en sådan person som kan få dej att gapskratta även om du sitter och gråter för något jobbigt som man går igenom. Inte för att någon av oss gjorde det igår, så då skrattade vi bara.

Vi har i alla fall bestämt oss för att ta en resa till London i sommar för shoppning och allmänt turistande. Ni vet Big Ben, Madame Tussaudes, Picadilly circus, Camden market, ja allt ska vi se. London är någonting som jag drömt om sen jag var typ 10 år. Och någongång vill jag bo där. Det är liksom en sådan stad som jag är totalt himlastormade förälskad i, utan att ens varit där. Att sen få uppleva det med Johanna gör det bara bättre.


Yeah, London baby! :)


Favorit


Igår lagade jag förresten min och Lindas kycklinggryta med curry och annat gott till Jakob. När vi satt och åt smaskade han som aldrig förr och sa "mmmmmm" flera gånger om. Tillslut kläcker han ur sej att detta numera är hans favoriträtt, att de till och med är bättre än mina hemmagjorda biffar. Sådant är ju kul att höra (om man bortser från att biffarna är mina specialiter) Jag kan då sannerligen behaga min man! Jag var faktiskt så snäll så jag både gjorde maten OCH diskade. Jag känner mej som en hemmafru på 50-talet. Fast bara nästan, för Jakob kokade faktiskt riset. Haha! Men det är det värt! <3



Nu ska jag städa klart! Damma och hela altet. Är trött på att leva i misär.




Skånebesök


Jag pratade med Tina nyss, och till helgen kommer hon hit! "Hela den långa vägen" från Kristianstad till Växjö åker hon. Åh! Som jag har längtat och räknat ner sedan vi bestämde detta i mars månad typ. Denna lilla fantastiska människa ska komma hit och förgylla hela min helg! Så himla kul! Igår var jag lite nere för att bokningen av gästkort till Sivans (uteställe här på campus) krånglade och var himla eftertraktade och det verkade för en sekund som att min bokning av gästkortet inte hade gått in. Men imorse löste det sej den mindre krisen och Tinas gästkort befinner sej just nu i Lindas lägenhet. YES! jag är lycklig! Ibland ska man ha lite tur. På lördag är det alltså vi som skakar rumpa på dansgolvet efter Louise brakfest, just like the good old days :)





Gäsp!


En trött men mätt Emelie beger sej mot biblioteket för ännu mera plugg. Imorgon ska vi genomföra 3 st intervju som tar ca en timme styck. Tur att det är roligt iallafall! :)



Uppdatering


Allt är bra! Mycket att göra bara, men det gillar jag!

Vi var på IKEA igår vilket var ganska intressant. Inspirerande givetvis att höra vad man verkligen kan göra som informatör/kommunikatör om man nu väljer att bli det. Jag får se vad jag hamnar. Däremot är det surt att IEKA är så himla "åh ja, vi på IKEA är sååååå bra! Det finns inget dåligt med oss!" Jag menar , vi fattar att det inte är så bra. Man tvingas bo i en håla med 15 000 invånare som väljer att hålla sig inne efter IKEAS stängning. Då blir Älmhult tydligen en spökstad.

Aja, nu ska jag sminka mej. Idag börjar vårt fältarbete på Svensk fastighetsförmedling, spännande!


En perfekt söndag


Nu vet jag att en perfekt söndag innebär morgonmys med Jakob. Promenad med Linda och Perra runt sjön. Ett tappert försök till grillning på slottsängen. Picknick på Victor golv med korv och potatissallad. Och avsluta dagen med gänget med en film. Synd att filmen var läskig och att jag ska sova själv, men men, I'm a big girl. Och jag klarar det :) Bjuder på lite bilder från vår eftermiddag/kväll.

 

Nu ska jag ringa Tina, sen ska jag sova. För imorgon ska vi på studiebesök på IKEA. Nice! Godnatt.

 


Grillning


Drar på mej varma kläder och sticker ut i det just nu stundande solskenet för grillning med mitt härliga folk. Lovely!


Härliga vår


Hade en otroligt rolig kväll igår med skratt, dans och massa andra härligheter. Idag vaknade jag upp med Jakob, nu skiner solen och plusgraderna visar att det faktiskt är en vår påväg. Dessutom har jag ätit goda hamburgare. Trots vinhuvudvärk är jag fruktansvärt nöjd! Snart en promenix med Linda :)


Nu kör vi


Kläderna är väl, sådär .. Allting löser sej dock när man få tagga med mr. Johnny Cash!
Och strax ska jag upp till fröken Nyström för middag och förfest.
Åh, härliga lördag!



50tal?


Tvätten är nästintill klar, disken är diskad och nu återstår bara dammsugning. Efter det ska jag leta upp något att ha på mej ikväll .. 50tals tema .. Johnny Cash, Grease, Jerry le Lewis .. Hm, hur sjutton ska jag klä mej? Jag har en kjol som hade varit toppen! Dock kan jag inte röra mej i den, alltså inte en gå ut kjol .. Jag har en kjol som nog funkar och en klänning som nog med kan gå . Får nog ta mej upp på vinden och gräva fram dessa plagg. Hade också velat ha röda läppar ikväll men tyvärr gav jag bort mitt sånt läppstift eftersom jag aldrig använde det, tjii fick jag. Haha!

Ska nog springa upp på vinden nu, dammsugaren kan vänta :)


Fyllehumor a la Jakob


Haha, visst är det härligt när en rompåverkad man kommer hem och kryper ner i sängen och börjar snacka massa strunt. Man försöker hänga med i svängarna men det är lite svårt. Såhär kunde samtalen låta:

Jakob: jag är pigg, jag vill se på tv
Jag: men kolla på tv då
Jakob: ja, men jag vet inte vart tvn är
Jag: ehm, den står där den alltid har stått?
Jakob: jaha, nej, nu är jag trött och vill sova
Jag: jaha, okej? godnatt då

Hahahaha! Jag fick mej ett gott skratt iallafall :)


Godnatt från en blondin


Är hemma efter en urtrevlig kväll med Louise, Stina, Perra, Emil och Cimpa. Jag och Louise har slingat håret och jag börjar nu faktiskt bli mer och mer lik en blondin. Lite mer kamomillshampoo kommer behövas, och troligtvis lite silvershampoo i topparna där den mörka färgen suttit, men det funkar. Vet dock inte om jag är så nöjd med att bli ljus .. Vi får se. Jakob får ju som han vill iallafall. Nej men skämt å sido, egentligen har jag inget val för till sommaren kommer mitt hår bli ljust vare sej jag vill det eller inte, men det är å andra sidan rätt skönt. För egentligen är det rätt fräscht med blondiner. Oj, vilket konstigt inlägg ..

Hursomhelst, vi har det jätte trevligt med shoppning på Maxi där Emil fick visa leg när han köpte energidryck (15 års gräns) , och jag fick betala för en vare för mycket vilket ledde till att jag fick en gratis tianlott eftersom det var deras policy. Ingen vinst givetvis för min tur och lycka för dagen var väl förbrukad, men det var en trevlig gest iallafall!
Efter det gjorde vi varma mackor med egengjord svampstuving, åt massa godis och drack 2 liter cola om inte mer. Vi kollade också på Sandra Bullocks film som hon antingen blev nominerad eller vann en Oscar för. Jag är ganska säker på att hon vann men orkar inte kolla upp det. The blind side. Jättefin film! Och verklighetsbaserad. Väldigt mysig och kärleksfull. Jag rekommenderar den starkt!

Just det, Stina berättade om när hon och hennes familj var på Tylösand i somras och började spela volleyboll mitt i en turnering ibland massa proffs bara för att "en bana var ledig". Hahaha! Jag skrattade så jag nästan grät. Gud vad roligt det måste sett ut.

Med den tanken ska jag släcka ner datorn och sova lite. Men först ska jag ta en sista titt på mina rosor och min lilla nalle :) Godnatt på er!


Rosor är röda


Det ringde på dörren, jag öppnar, och utanför står ett blombud. Överraskad? Ohja!
Nu befinner jag mej mest i ett lyckorus. Jag behöver nog inte ens skriva att min pojkvän är fantastisk? Det är dessutom sånt som man säger till honom, men jag måste ju få visa upp och skryta lite. Haha! Tusen miljoner tack igen älskling! <3



Bildmarathon


Pratade med Sofie "Proppen" Wester på msn innan. Har nu skaffat skype så jag kan prata med henne och Anna när de är i Norge. Hursomhelst blev jag lite nostalgisk och började tänka på alla roliga stunder med tjejerna och alla andra härliga människor från Ronneby, därför kör jag ett bildmarathon. Enjoy:

 

:)

 




Facebook-bror


Min lillebror har skaffat facebook, sjukt! Haha! Min lilla lillebror på 10,5 år sitter just nu framför facebook. Betyder det att jag är för gammal för att sitta där? Eller att han är för ung? Eller att det nu finns ett ställe där människor i alla åldrar kan vistas samtidigt? Hursomhelst tycker jag att det är gulligt! :)






Don't worry


Lilla farmor ringde nyss och undrade hur jag mådde. Tyvärr är jag för trött för att prata så jag ringer en annan dag! Men tack för att du ringde farmor! Just nu har jag lite för mkt press och stress runt omkring mej. Men det löser sej, precis som allt annat :) Men tack för att du ringde! Det är guld värt!


Nu ska jag duscha, håll tummarna för att jag inte somnar därinne , haha!


Som i en dimma


Dagen har gått som i en dimma. Jag har pratat med underbara Johanna, funderat, städat, gått på promenad och bara slappat. Det var skönt med en sådan dag .. Nu ska jag springa en trappa upp till Perra som ligger i feber och behöver ett par tepåsar. Sen ska jag ta en lång och skållhet dusch innan jag bäddar ner mej med film. Mina 4 timmars sömn tar ut sin rätt ..


Grattis kusin!


Idag fyller min inte så längre lilla kusin Johan 14 år. Han har för länge sedan växt om mej i både längd, skostorlek och vikt. Men sen är han en av de bästa brottarna i Sverige i sin viktklass också! Ändå kallar jag honom för lillen, för att för mej är han fortfarande en liten lugn unge som kröp upp i knät och gosade när han var ca 4 år gammal. Jag ska ringa och sjunga för honom ikväll, för honom, den lilla. Grattis igen kusin! :)


Johan, jag och Eric på min 20årsdag i höstas . Plötsligt framstår mina 173 cm inte som så många :)



...


Somnade vid halv sex imorse, och vaknade nu. Låg här i mörkret och tänkte på livets alla delar. Det känns stabilt.


And the sun is shining baby


En liten promenad i solen nu, sen in i bibblan och brainstorma med gruppen. Nice! :)


The truth about diamonds


Dagen började bra! Jag lyckades klicka mej fram till en artikel om att Nicole Richie håller på med sin andra bok. Yeeeeeees! säger jag. Hennes första bok "The truth about diamonds" är en av mina absolut bästa böcker och min bok är i stort sett sönderläst efter alla gånger jag haft den framme.

Nicole Richie ger i den boken den sanna sidan av det såkallade "ljuva" hollywoodlivet innehållande droger, sex och alkohol i stora mängder och beskriver det på ett inte alltför charmerande sätt. Idag har hon tagit sig ur allt detta och har istället bland annat börjat tillverka underbara smycken i cool hippiestil som ni kan titta på här. Hon har dessutom skaffat två barn och verkligen blivit en hårt arbetande kvinna/mor som man kan beundra.

The truth about diamonds fick mej verkligen att fastna eftersom den är både vacker och väldigt grov emellanåt. Dessutom känns den så himla ärlig när hon beskriver sin relation till droger, mat och alkohol. Dessutom beskriver hon sin avgiftning vilket låter som ett rent helvete rent ut sagt!

Så nu ska jag alltså börja vänta på nästa bok, åh undra vad den kommer handla om! Jag kan knappt vänta!



Kan man bli förälskad i en film?


Alice i underlandet. Vacker! Rolig! Fin! Bra! Snygg! Toppen! Välskriven! Genomtänkt! Underhållande! Tidfördrivande! och alldeles, alldeles underbar!

Som ni förstår var filmen bra. Och bättre blir den ju med trevligt sällskap. Jag frågade Perra och Fredrik om de ville hänga med på bion, Emil kom, och sen var de tre också med. En väldigt trevlig kväll med skratt, underhållning och ännu mera skratt! Det hela började med en Perra som försökte hoppa in i en körande bil, och avslutades med nervevade rutor och Dr. Alban på högsta volym. Åh herregud vilken skön kväll!

Mer om filmen, men ja .. vad kan jag säga? Disney har gjort det igen! (Jo Jakob, de kan göra bra filmer!)
Alla skådespelare gör en förträfflig insats med både minspel, dialketer, toner och kroppsspråk. Johnny Depps min när han bestämmer sej för att starta krig. Åh! Det mina vänner, det var kärlek, vänskap och mod rakt igenom. Jag har aldrig tidigare haft sådanna känslor för mr Depp. Kanske börjar jag förstå vad alla pratar om. Detta trots att han spelar totalt galen, är det konstigt av mej? Hursomhelst gör han det med hela kroppen, ända ut i fingerspetsarna. Och det blir inte annat än perfekt!

Dessutom är filmen en slags forsättning på den tecknade versionen vilket är mycket smart tänkt! Istället för att bara göra filmen exakt likadan har de tänkt till och tagit de viktigaste delarna, samt hittat på nya.

Mia Wasikowska som för mej tidigare varit en okänd skådespelerska spelar den först så oskyldiga Alice på ett sätt som är precis rätt. För att inte tala om Helena Bonham Carter som spelar den röda drottningen på ett sådant otroligt sätt att man både älskar och hatar henne på samma gång. Tänk att få den rollen. Att skrika "Off with their heads!" genom hela filmen måste ju vara underbart!
Och allt annat som är så bra! Miljön, animationerna, birollerna, ljudet av klapprande skor mot stengolvet, ljudet av en tickande klocka .. Åh, jag tyckte om den!















Tim Burton är ett geni!


Vänner av det manliga könet


Jag kom nyss hem ifrån Perra. Han hade tagit med sej Nintendo64 från Nybro så att vi skulle kunna spela. Gulle dej! Roligt var det, och jag fick vinna en gång iallafall. Blir nog en hel del kvällar med Mariocart där nu skulle jag tro.
Efter en stund kom Fredrik också och vi började prata om alla möjliga saker, manligt vs kvinnligt, relationer och problem. Och jag måste säga att ta mej tusan vad skönt det är med vänner av "det andra könet"! Deras perspektiv på saker och ting är helt annorlunda och det kan vara så himla jordnära och kloka. Ikväll höll de verkligen med mej till 100% i mina funderingar, även om de ibland sa emot och förklarade hur saker kan ligga till. Hur som helst så var det skönt att få stöd i form av kloka ord och igenkännande.

Missförstå mej inte nu, mina tjejer är  toppen och helt fantastiska! Man ibland är det faktiskt skönt med ett med ett manligt perspektiv. Att sedan Perra och Fredrik hade varit i samma sits var ju bara ännu bättre. Det var skönt att höra hur de tänkte, och hur de hade agerat.

Nu får jag det att låta som att jag har världens problem, men det har jag inte, så oroa er inte! Jag har bara en liten sak som ligger och gnager. Nu ska det dock bli ordning på saker och ting, hoppas jag i alla fall!

Nu blire bio med Sanna :)


Med lite sömn blir allt bättre


Jag har sovit på saken, och just nu gör jag bakad potatis. Två saker som absolut får mej på bättre humör! Jag har bestämt mej för att inte låta människor som endast vill förstöra få göra det. Jag ska tro på mej själv! Och jag ska lita på när mina vänner säger att jag duger. Johanna sa faktiskt tillochmed igår att jag är bäst. Helt utan anledning, och helt från ingenstans. Sådant värmer <3

Påminnelse till mej själv: Du är bra! Och låt ingen liten numera obetydlig person få förstöra det som  du vill ha och är värd! Och lär dig dessuom att lita på det folk säger till dej!



Tänk vad lite sömn kan göra


Opepp


Är inte så peppad på någonting idag av olika anledningar, dels är jag trött på att helatiden motarbeta mig själv och mina tankar som på ett eller annat sätt kommer förstöra de saker som faktiskt är så fantastiska i mitt liv nu. Men jag skriver inte mer här för jag vill inte gnälla för mycket i bloggen så jag vill hålla den positiv och glad. Allt ni behöver veta att jag är opepp idag , men att jag jobbar på det.

Jag ska i alla fall ta mej en powernap eftersom jag är grymt trött! Sen ska jag laga mat, plugga och duscha. För att sedan avnjuta en kväll i biosalongen med Sanna. Troligen blir det en hel del girltalk, vilket både jag och Sanna verkligen kan behöva! Det är skönt med henne. Jag känner att hon har ungefär samma (cyniska) synsätt på saker och ting som mig. Men hon stöttar, och jag stöttar tillbaka. Och idag kan jag behöva lite medlidsamhet ! Hur otroligt töntigt och vekt det än låter.


Konsten att studera när man är avundsjuk


Sitter i biblioteket med Sanna och Mathilda. Vi försöker strukturera upp vårt arbete inför fältarbetet nästa vecka. Men på något konstigt sätt så kommer Facebook ivägen hela tiden, undrar varför?

Elin i vår grupp är inte här för hon öppnade ett påskägg ifrån sin pojkvän och hittade en flygbiljett till Frankrike. De åkte samma kväll. Vissa har det bra! Nästan för bra! Det är ta mej tusan som en film, nästan. Tänk att det finns sådanna män i vår värld. Det får en att le lite extra, om än lite avundsjukt ..


Kajsa, Jenny, Jag och Tina. Midsommar -09 . Saknar er!

Ronneby


Sitter på jobbet, och det är kul! För jag älskar mitt jobb och mina fina kläder som får mej att se smart och världsmedveten ut. Nästan iallafall.
Nackdelen är att mitt jobb finns i Ronneby. Och jag hatar Ronneby! Här vill jag aldrig mera bo! Skvallerby borde det heta!

Vad detta inlägget handlade om vet jag inte .. Jag är trött! Och saknar Jakob! Jag vill hem till Växjö!


Yes!


Mitt paper är klart och inskickat. Känns jätte skönt! Nu kan jag bara fokusera på vårt stora fältarbete som jag tror kommer bli jättebra!

Nu med vänner på i bakgrunden ska jag ta tag i disken och packa för min helg i Ronneby. Och efter det ska jag hem till Jakob för en lugn kväll med massa mys! Ska bli skönt!

Jag kanske bloggar lite i helgen, jag får se. Annars önskar jag er alla en Glad Påsk med denna lånade kyckligen.


Just det! Mamma ringde och sa att jag ska få påskägg, jaaaa! Det hade jag inte förvånat mej! Jag känner mej som fem år igen. Tack lilla söta rara mamma!


Roadtrip


Blev en spontan liten roadtrip med Fia till Samarkand. Mucho kul! :D Med henne har man alltid trevligt! Nu ska jag skriva paper ..


Fiaaaa . Foto taget av moi, fint ljus va? :)

 


Vilken härlig dag!


Dagen igår var bara bra! Tentan gick bra, tror jag, det kändes som att frågorna som kom var de som jag verkligen hade pluggat på så det var skönt! Efter det fick jag mina skattebäring, låt mej bara säga såhär: TACK SKATTVERKET! Efter det åkte jag och min kärlek till Skopunkten och köpte 3 par skor (jag två par och han ett) för 450 kronor, helt sjukt bra! Fina var de med! Sen storhandlade vi så skåpen är fyllda.

Efter det gick vi till Mikaela och Henrik med Mikael för våfflor och allmänt mys. Och gud vad trevligt vi hade! Så vettiga människor som man verkligen kan snacka, skratta och bara ha kul med! Älskar ärlighet hos människor och de två är verkligen sådanna som säger vad de tycker face to face, love it! Mikael vet vi ju redan att jag tycker om, den tredje parten i mitt och Jakobs förhållande, haha!

Idag tvättar jag, ska plocka in torrvarorna eftersom jag inte hann det igår, sen ska jag skriva mitt paper som jag missade när jag låg på sjukhuset, plus försöka flytta över allting ifrån min gamla dator till min nya så att jag kan ta hem den gamla till mamma som just nu är i stort sett utan . Ikväll ska jag och Jakob titta på film och ha allmänt mys eftersom vi tappat lite tid denna veckan, och även kommer göra i helgen. För imorgonbitti kör jag hem! Det ska bli skönt! Jag ska försöka träffa Sara, Tina, spendera tid med mamma, plugga lite och jobba .. Så det blir fullt upp! Men kul ska det bli!

Just det, solen skiner igen! Våren är här! :) Bara positiva saker!


RSS 2.0