Negativitet

Det finns nog ta mig tusan inget värre än att betala räkningar. Man bara ser hur pengahögen minskar i drastisk fart.
Ibland hatar jag verkligen att vara student. Visst, jag har sagt att man klarar sig, för det gör man. Men som nu, när man faktiskt har införskaffat sig ett par jeans för 200 pix på en utförsäljning och en kavaj för 300, eftersom man tydligen ska ha det när man arbetar på fina stället i Stockholm .. (ja, Stockholm gick sjukt bra! men jag berättar mer sen) samtidigt som man ska betala 1000 kronor för en weekend med sin pojkvän eftersom man inte har haft någon tid tillsammans på evigheter (det vill säga typ ett halvår) och för att jag ska kunna komma bort från denna stress så har man plötsligt inga pengar kvar. Jag inser just nu att jag ska åka och storhandla på Willys i veckan och sen ska jag banne mig leva på den maten, och inte handla någonting mer! Och tyvärr mamma, det där lånet .. det kan du nog inte få tillbaka nu. Ibland är jag bara hemskt trött på att vara student ..

dessutom ska jag till läkaren i eftermiddag eftersom jag har åkt på en trolig luftrörsinfektion .. men först tvingas jag sitta på en tre timmars lång föreläsning och inte tänka på hur ont jag har i mitt bröst.
Ibland är det svårt att vara positiv.

Jag är tacksam

Det känns skönt att man har mor- och farföräldrar som peppar mig till att fortsätta jobba hårt. Idag har jag fått både mail, brev och telefonsamtal med uppmuntrande ord och jag blir nästan lite rörd. Jag är ganska lyckligt lottad faktiskt!

På en buss mot Stockholm


Imorgon klockan tio åker vi. Jag och Mikael alltså. Till Stockholm. Jag ska gå på praktikintervjuer och han på en anställningsintervju. Herregud. Jag är nervös. Det är dock chill att vi kan bo hos hans syster. Men hur ska jag hitta i Stockhom? Bland stressade människor, små gator och höga hus? Tack gode gud för GPS i telefonen. Bara tanken på att åka tbana själv gör mig svettig. Mitt lokalsinne är ju faktiskt bland de värsta. Jag hittar ju inte ens i Växjö, och knappt i Karlskrona. Men jag hoppas på det bästa.

Sammanfattning: Om allt går som det ska är jag tillbaka i Växjö på söndag, 600 spänn fattigare men förhoppningsvis en praktikplats rikare. Håll tummarna!



Ps! De korta och hackiga meningarna symboliserar min inre stress just nu


Crash och kaboom!

Varför kan livet inte bara flyta på? Varför ska någonting alltid krasha när man mår som allra bäst?
Just nu är det en morfar som ständigt finns i tankarna. En morfar som gick från stor och stark till liten och med en massa smärta på bara ett år. Lilla morfar, jag tror att vi alla tänker på dig.
Dessutom fina vänner som har det tufft. Vänner som annars ler ser nu mest ledsna ut och hoppet är liksom borta för en stund.

Denna sjuka smärta som man önskade att man kunde bära åt dem man älskar. Ibland är livet tufft. Man får väl bara rida ut stormen antar jag ..

Told you so

Denhär artikeln från Dagens Media stärker väl egentligen bara det som jag redan skrev om igår ..


Dagens bästa

När jag kramar Clara och säger "jag tycker om boken som jag fått låna av dig".
& Clara svarar "och jag tycker om dej"!

När det känns som konstant vår i hjärtat

Bilder från promenaden igår.

Lille söte katten


Jag har börjat saknar min kise hemskt mycket. Och mamma. Men mest min kise. Hon är ju faktiskt finast i världen, min lilla Thea <3

När gick det snett?


Kanal 11 ska börja sända Big brother, eller har börjat är mera sant att säga. Jag undrar givetvis hur tv-bolagen egentligen tänker nuförtiden? Har alla nytänkande och kreativt skapade människor gömt sig under en sten? Eller ännu värre, gått och dött? Eller förbjuds de kanske att arbeta på bolagen? Det verkar då inte bättre.

Program som ung och bortskämd, Jersey shore och nu då också Big brother fyller våra kvällar framför TVn. De där speciella kvällarna som brukade bestå av nöje, skratt och gemenskap innehåller nu bara alkohol, bråk och sex. Inte undra på att alltfler människor väljer att se programmen som de själva valt via datorn. Eller att olaglig nedladdning fortsätter. Vi erbjuds ju inget vettligt att förtära, våra hjärnor blir allt dummare och vad ska hände med oss i slutändan? TV kommer i framtiden inte att behöva fördumma oss tittare genom program som Ullared och Böda camping. De behöver inte söka efter oss under stock och stenar, för vi är redan där. Den fördummade generationen som inte kan annat än att dricka sprit och ligga med varandra. Generationen som inte vill, eller vågar, vara nytänkande. För att ingen tillåter oss att vara det. Ibland får man skämmas ..

Ännu en härlig helg


I fredags var det finmiddag som stod på schemat tillsammans med större delen av gänget. Gustav grillade fläskfilé och till det fick vi hemmalagad potatisgratäng och en fruktansvärt god sallad. Till efterrätt fick vi sedan chokladmousse gjord från grunden med färska jordgubbar. Helt ärligt så hade jag inte kunnat äta godare på restaurang. Efteråt jäste vi i soffan, pratade minnen, skrattade åt dåliga hårval och hade en sjukt härlig kväll. Jag var dock fortfarande trött och somnade sött på Jakobs mage medan de andra skrattade åt Johans Glans "Skåne tour".

Igår var det fest som gällde efter ett par kaffe- och pratfyllda timmar med mina tjejer. Erika och Anders hade fyllt år och detta skulle givetvis firas. Vad som nästan var ännu roligare var att "bara" gänget kom så vi körde hårt med dans, beerpong, spel och massa massa skratt. Ibland är det faktiskt roligast att bara köra hårt med de närmaste. Utgången var inte bäst kanske, dålig musik förstör mycket. Men annars var det absolut en av de bästa festkvällarna på länge tillsammans med härliga människor, man kan inte be om mer. 190 sjukt roliga bilder på kameran idag är bara ett ännu större bevis på vilka fantastiska människor som jag fått lära känna här i Växjö.

Vad som ändå var bäst igår var Jakob. Jag tänker inte skriva exakt varför men han är ta mej tusan det bästa som hänt mig! Igår låg han bland annat och berättade om vår framtid och hur han har "planerat" den i sitt huvud. Hur vi ska bo, hur många barn vi kommer ha, vad vi kommer jobba med. Han hade tänkt på allt. Han gör mig lyckligare än på länge!

Idag var det mysmorgon som gällde, sedan en långpromenad inklusive fotografering. Vädret var perfekt, bilderna blev bra, min pojkvän är perfekt, mina vänner är perfekta. Idag är jag sjukt lycklig! Nu blir det pizza/kebab med människorna från igår och ikväll kommer min kombo hem från sin skidsemester. Schteeek!


Det som sägs om studenter

Den ständiga myten om studenter är att vi skulle vara så fattiga att vi tvingas leva på nudlar i slutet av varje månad. Jag har skrivit om ämnet innan, men jag tänker göra det igen. Jag har under mina ett och ett halv år aldrig behövt leva på nudlar. Visst ringer jag hem ibland (som den här månaden tillexempel) och ber om ett lån för att kunna fylla på kylskåpet eller för att fylla på mitt medicinförråd. Det har hänt kanske tre gånger och det är oftast när litteraturen varit dyr eller andra utgifter har kommit emellan. Detta anser jag inte vara särskilt mycket, speciellt inte heller om man tänker på att jag faktiskt har specialmat i form av glutenfritt och även flertalet och ofta varierande lungmediciner som helst inte får stå tomma.

Jag har en ungefärlig budget vilken innebär att jag handlar ungefär en gång i veckan och klarar mig ganska bra på detta sätt. Jag ser till att köpa kött vid speciella tillfällen, eller om det är billigt så köper jag ett paket och fryser in till en annan gång. Igår passade jag tillexempel på att köpa ett kg bacon för 30 kronor, helt okej enligt mig. Jag ser dessutom alltid till att jag har riktig mat hemma så att jag slipper leva på mackor. Grönsaker och frukt köper jag också alltid, och oftast den sorten som är billigast. Morötter är det absolut bästa tipset jag har eftersom det alltid är billigt, men också broccoli får följa med hem om det är på specialpris. Frukt är inte särskilt dyrt, och räcker bra som snacks emellan måltiderna tillskillnad från bibliotekets chokladbollar. Dessutom är det hälsosamt, och det kan väl ingen klaga på?

Visst äter jag nog lite mer pasta än vad som är nödvändigt med tanke på hur dyrt det är för en allergiker, men å andra sidan tycker jag att jag sparar in på det genom att faktiskt tänka på vad jag äter och handlar. Emellanåt unnar jag mig en kaffe i kiosken, men oftast kokar jag eget på morgonen och tar med i min ultimata muggtermos. Likadant är det med många vänner, de tänker på vad de köper och äter lite bättre. För i det långa loppet är det den riktiga maten som håller oss mätta, inte panpizzan från ICA.

Plötsligt tog det stopp

Igår började jag känna mig lite hängig så jag bestämde mig för en hemmakväll på soffan tills Jakob kom till mig. (När Linda åker skidor vågar jag inte sova själva i lägenheten) Allting kändes helt okej, tills jag började se svarta prickar och svetten började lacka på mig. För att sedan gå över till att frysa. Jag ringde till Jakob, som lade på ett kol och skyndade hem till mig för att jag inte ville vara ensam mer. Vi gick och lade oss i tid, kollade på film och bestämde oss för att en sovmorgon nog skulle vara den bästa lösningen. Jag hade ju trots allt inte sovit särskilt många timmar per natt i en veckas tid ungefär. Idag vaknade jag helt av mig själv. Betydligt piggare och med en klar syn. Att bara köra på som jag har gjort utan att pausa kan tyckas roligt, men tillslut säger kroppen ifrån. Även om skolarbetet ligger på en lagom nivå nu så finns fortfarande så mycket annat runtomkring som ska skötas. Och jag har verkligen inte lyssnat på min kropp utan bara fortsatt i 110 km/h. Och tillslut tog det stopp, dock inte på ett särskilt dramatsiskt sätt, men ändå tillräckligt för att jag ska kunna tolka varningssignalerna. Kroppen orkar nog inte allt för mycket, och speciellt inte att fungera utan sömn, trots allt.

Plus och minus

Jag blir glad av: att Yves rocher slänger ner en extra bodypeeling i paketet utan att ta betalt för den & svarar "då tycker jag att du ska njuta av den lite extra" när man ringer för att berätta om deras förlust.

Jag blir arg av: att NetonNet enligt lag kan neka mig att ta tillbaka en fyra månader gammal kamera som varken håller batteri eller tar schysta bilder förens "de har testat att laga den tre gånger". Finns det sedan inget att laga i den får jag bara behålla en dålig kamera .. som är värd 2000 kronor.

Utmattad, men glad

Helgen i Malmö var grym. Härligt sällskap, mat, god dryck och massa skratt på komedishowen. Hotellet var mer än vad jag kunde velat ha med badkar och allt. Och jag är nu mer peppad än någonsin inför min och Jakobs weekend i Göteborg. Dock blev det inte mycket sömn eftersom jag, Jakob och Mikael låg och pratade halva natten för att sedan var uppe hela dagen och inte somna förens ett på söndagen på grund av sen hemkomst. Nu är det plugg, plugg och möten som förgyller dagarna. Dock kommer detta halvåret att bli riktigt roligt och jag fullkomligt älskar att vara projektledare. Med andra ord rullar livet på ganska bra.


Mot Malmö!


Om tre timmar bär det av för en komediweekend i Malmö! Heja heja


Såhär är jag


Alla som känner mig vet att jag lever för hud- och hårvård i alla dess former. Jag skulle hellre snagga mig skallig än att gå med slitet hår och när huden börjar bilda små plitor är jag snabbt där med mina små knep. Jag har hjälpt flera vänner genom åren, både med klippningar, färgråd, färgning och hudvård. Ett tag var jag stensäker på att jag skulle söka en hudvårdsutbildning i Landskrona och att det var just hudterapeaut jag skulle bli. Dock kom jag på andra tankar när jag reste runt i Thailand. När jag satt hos de trevliga små kvinnorna och såg hur de arbetade med mina naglar, fötter och liknande förstod jag att mitt intresse vad just ett intresse, en hobby att syssla med på fritiden. Men ingenting som jag ville göra varje dag i hela mitt liv. Därför satsade jag på mitt andra stora intresse: skrift och tal. Detta val är ett av de bästa som jag gjort i hela mitt nästan tjugotvååriga liv och alla positiva effekter som blivit av detta valet gör mig bara gladare och starkare i mig själv varje dag.

Dock lever mitt intresse för ett vackert yttre fortfarande kvar. Jag tror inte att allt smink i världen kan dölja en smutsig hy, eller att det inte spelar någon roll hur mycket nya kläder du införskaffar. För att om din hy eller ditt hår är slitet, ser hela du sliten ut. Därför lägger jag mycket pengar på just rengöring, smink som inte skadar huden, skydd till håret och liknande och köper kläder när jag har pengar över eller är i ett visst behov. Men tro inte att jag säger att det är fel om man inte gör som jag, jag säger bara att det är mitt sätt att må bra.

Vad jag tror på mer än en bra grund, det är naturens läkande kraft (hur dumt det än låter). Jag använder mycket olivolja, kamomill och sådant som kommer från naturen, och som ofta fungerar bättre än bra. Produkter med alkohol och parfym bannlyser jag helst! Därför har jag idag gjort min egen hemmagjorda peelin på olivolja och socker för att få min hud sådär strålande och len som jag vill och nu sitter jag dessutom med bikarbonat på mitt lilla problemområde på hakan.
Från att aldrig ha haft finnar, inte ens under den värsta puberteten. Har min hy bestämt sig för att göra uppror mot all stress från förra terminen tror jag i form av små små plitor just på hakan. De syns inte under smink, men de är fruktansvärt irriterande att ha där. Jag drog mig därför till minnes att jag i somras läste en artikel om just bikarbonat och dess helande kraft på både urinvägsinfektioner, nageltrång och dålig hy och bestämde mig för att testa. Just nu känns huden uttorkad fast på ett bra sätt och hur resultatet blir, det får ni veta en annan dag. För imorgon åker jag och gänget till Malmö för lite god mat, kvalitétstid och komedi. Vi är hemma igen på söndag.


Ha en fin helg!


Vem skulle inte vilja köpa denhär?

Min balklänning ska upp på blocken för att säljas. Jag skulle bara photoshopa bort våra ansikten då jag fick den briljanta idén. För vem vill inte köpa en balklänning ägd av en huvudlös kvinna? Kanske ingen? Kanske alla?


En speciellt sorts identifikation

Jag är ganska säker på att många människor därute som har låtar med vilka de förknippar sig. Det är en speciell känsla. Man känner med musiken, varenda dunkande från basen, orden som flödar, minerna i videon och gitarrsolot. Allting passar in och det känns som att "wow, denna låten var skriven till mig".

Jag har en sådan speciell låt till en viss del av mitt liv. Visst kan jag förknippa mig med fler för ofta representerar låtarna just olika delar av livet. Men den här känns liksom sådär på pricken som att den är till mig och handlar om min bakgrund. För några år sedan kände jag mig nämligen just så som Savage garden sjunger om. Och även om jag absolut inte känner så nu så ryser jag varenda gång låten spelas, tänker och blir rörd ända in i benen. Visst är den en cool känsla?




I can't stand to be alone?

Jag har börjat med en himla dålig ovana. Eller ovana och ovana, jag kan inte hjälpa det, men det är ändå sjukt trist! Jag drömmer nämligen mardrömmar så fort jag sover ensam. Igår efter ett dagslångt besök i Blekinge var jag så in i bombens trött så jag bestämde mig för att sova ensam. Jakob pussade mig hejdå, skrev godnattsms och allt var på sin plats ... förutom sömnen. Jag var så trött att ögonen inte kunde vara öppna, men sömnen ville inte infinna sig riktigt för jag låg liksom och halvsov och drömde samtidigt sjuka saker. När jag väl somnade på riktigt fortsatte jag in i en värld av förvirring och andra otäckheter. Usch! Tur att vi på allvar pratar om att flytta ihop nu. Om allt går som det ska kommer vi faktiskt också att göra det om ett år. Det känns spännande!

Husmorstips!

Jag ligger och läser en Cosmopolitan från januari, full av tips. Visste ni tillexempel att en iskall sked, tryckt mot gommen, minskar huvudvärk? Eller att kokande vatten innehållande ett par lökar löser upp slem i luftrören? Eller det bästa av allt: att en sked som sköljts en stund under hett vatten kan tryckas mot uppkommande finnar för att lindra dem och göra dem mindre? Dessa tips kommer jag sannerligen ta åt mig av och använda!

Jag fann lugnet i dig

Idag är jag extra tacksam för en fantastisk pojkvän och en sjutusans mamma. Vilken tur man kan ha med vissa människor!

Den kreativa fasen

Jag vill tacka Linnéuniversitetet för att de har anlitat den mest kompententa,coola och absolut bästa konsluten som finns! Jag hade baskunskaper i photoshop, men nu kan jag använda illustrator och indesign också. Givetvis också grundligt, men på ett sådant sätt som jag kan bygga vidare på. Nu vill jag skapa och känna mig just sådär härligt krativ som jag vill vara. Herrejisses, vad bra jag mår!
Ps. och juridiken satte jag med. heja heja!

Vad gör man med överbliven tid?

Jag är sugen på att läsa. En riktigt bra bok med känslor, spänning och romantik. Eller lite olycka, men med massa känslor. Ni vet en sådan bok som man kan sitta och bara drömma sig bort till, kanske gråta en skvätt men ändå må bra av i slutändan. Men hur hittar man dessa böckerna? Jag minns knappt senaste gången jag läste en bra bok som inte var vald av föreläsare på Linnéuniversitetet ...

Tårtkalas

Mikael, Gustav och Ramona är färdigfirade. Nu står en megastor bit tårta i kylen och väntar på mig. Det är härligt att ha vänner som fyller år!

RSS 2.0