Saknaden ger mig huvudvärk


Jag har pluggat, sovit, betalat räkningar och fixat lite med min design. Nu orkar jag inte mer. Pratar med Jakob på msn. Igår skypade vi. Jag blir glad då! Men det är jobbigt. Fem minuter tillsammans hade inte varit fel ..


Hejdå sommar, Hej på dig höst


Det är den 31 Augusti idag. Den sista dagen. Den sista sommarmånaden lider mot sitt slut. Luften börjar kyla och jacka på morgonen är numera ett måste istället för ett val. Folk här på campus har  redan börjat använda stövlar, boots och halsduk. Det är inte nödvändigt, men det finns ju alltid vissa som har bråttom att få börja använda nästa säsongs kläder. De som klär av sig till t-shirt i Mars och de som använder i halsduk i Augusti. Jag trotsar dem och avslutar stort istället. Mina höstkläder hinner jag använda senare, och tröttna på. Idag väljer jag strumpbyxor, kjol, skjorta och ballerinaskor. In your face sista Augusti!


En perfekt present


Nicole Richie släpper sin andra bok Priceless den 28 September. Jag har berättat för min mamma att detta är en perfekt present till mig av två anledningar. Jag älskade hennes första bok The truth about diamonds. Och dessutom fyller jag år en vecka senare. Vilken tajming!


Tittade vad jag hittade i min mailbox idag

Från Jakob Carlbring Alm den 30 augusti kl. 00:27

Du har inte varit inne på hela dan och jag kom faktiskt på en sak som jag gör utan att tänka på det som verkligen betyder att jag saknar dig. Jag sitter och lyssnar på Scissor Sisters hela tiden utan att jag ens gillar hälften av låtarna :) Idag så visade jag en bild på dig för några av dom i korridoren och dom sa att du var sjukt vacker! Precis som jag tycker :) Älskar dig. Hörs. Puss


Nu ska jag vara glad hela dagen!


En sammanfattning


Informatörsnollningen 2010 är i stort sett över. På onsdag kör vi lite vinbrännboll och på lördag avslutar vi med en fantastisk sittning. Jag måste faktiskt berömma både mig själv och alla andra som arbetat med nollningen för den har verkligen blivit grymt bra! De har haft roligt och verkligen lärt känna varandra, precis som det ska vara.

Igår var första kvällen på Sivans, men av anledningen som jag inte vill skriva om  valde jag att bara gå på förfest och sedan stannade jag hemma, pratade med mamma, åt och tittade på film. Kände att jag behövde det. Idag har jag blivit kallad till Ronneby och åker vid halv tolv. Jag ska återlämna mormor och morfars bil och efteråt ska jag hem till mor min och äta och umgås tills i morgon bitti då jag tar bussen tillbaka.

Har också startat ett nytt projekt. Det är hemligt tills jag möjligvis väljer att berätta. Jag hoppas att det kommer bli bra. Det är för både mitt och omgivningens bästa kan man säga. Kanske märker ni skillnad, kanske inte. Spännande va?


Dagen är här!


Dagen är äntligen kommen. Som vi har väntat. Idag startar informatörsnollning 2010!


Ny design

Jag ska arbeta fram en ny header, design och stil. Så jag kör på vanligt tråkigt tema tillsvidare. Stå ut kära läsare ;)


Dumma blåmesar

På dagens DN finns denna artikelt. Höjda studiemedel om alliansen vinner valet.

Jag måste bara fråga hur i helvete de tänker nu? Ursäkta mig men jag blir riktigt förbannad! Vad ger dem rätten att ge mej totalt 12 000 kronor mer i studieskulder tills jag är klar? Och om jag väljer att läsa mitt masterår 18 000 kronor. Dessutom är det också ränta på lånen. Hade jag fått pengarna i bidrag så visst. Men kom inte här och ge mig mer i lån utan att fråga mig. Jag har så det räcker. Dessutom är jag inte så intresserad av att betala av lån i ungefär ett år till, vilket det i sådant fall kommer leda till. Minst. För tänk om jag blir arbetslös någongång? Tänk om jag inte har möjligheten att betala? Vad händer då?  Jag undrar om någon av våra ledare har stått utan möjlighet till att betala för sig någongång, eller om de helt enkelt fortsatt leva med den silversked som de föddes med i sina falska munnar.

En parantes är att artikeln avslutas med att studenterna nu går back med ca 600 kr i månaden. Vart kommer de siffrorna ifrån? Jag har både en dyr hyra och specialmat som jag inte får bidrag för. Ändå har jag så jag klarar mig. Visst, det är knapert och om jag någongång får en peng från något annat håll blir jag givetvis överlycklig. Men jag klarar mig! Jag har inte heller någon annan studiekompis som inte klarar sig. Vad gör resten av Sveriges studenter undrar jag?

Hur hade det varit om politikerna istället satsade på de arbetslösa, eller pensionärerna? De som faktiskt inte klarar sig varje månad. En femhundring extra i månaden för dem? De är ta mej fan värda det! Och vet ni? Jag tycker att Reinfeldt, Olofsson och de andra i "toppen" kan stå för den kostnaden. För de är NI, ja just det, NI! som har förstört vårt arbetarsverige. "Det ska löna sig att arbeta" hette det. Ord som klingar i öronen men inte håller i längden. För alla kan inte arbeta, vissa är sjuka och vissa har faktiskt inte chans till det sedan ni tog bort möjligheten att både arbeta och stämpla. Är ni medvetna om att folk just nu tackar nej till arbete för att de inte är heltid? Vet ni det? Vet ni hur mycket ni har förstört? Hur denna regel skapar jobb, det skulle jag vilja veta. Jag blir så förbannad! Har de någonsin själva stått utan arbete? Har de testat att leva på den summa pengar som en genomsnittlig pensionär har varje månad? Har de någonsin undrar om de kommer klara sig hela månaden?

Jag låter hemsk, men jag är förbannad. Så förbannad. Jag skulle vilja jämnföra Reinfeldt och hans gäng med en grupp nazister. Men inte mot ras, utan emot fattiga, sjuka och arbetslösa. För egentligen vill ni ju bara rensa bort de som inte stärker ert land. De som på något sätt hamnat på efterkälken och får kämpa lite extra. Sådär som ni aldrig behövt göra.

En god morgon

Jag sitter just nu i mitt rum och äter frukost. Ute i tv-rummet/kök ligger vår inneboende Pontus och sover. Så jag kände mig lite halvt förvisad in hit. Kul att sitta där och glo när han ligger med fötterna i vädret liksom. Haha! Idag blir nog en rolig dag. Klockan tio ska jag hem till Stina. Vi är några stycken som ska förbereda presentationen tills imorgon. Vår presentation för KomMedia och nollningen då alltså. Den kommer bli grym! Jag är riktigt peppad!


The expendables

Kom alldeles precis hem från bio. Jag, Linda, Gustav och Anis var och såg the expendables. Inget mästerverk, inte alls. Men en film som absolut borde ses då de flesta "actionhjältar" är med. Filmen innehöll humor, och inte allt för grova slagsmålsscener. Så jag är nöjd. Vi hade faktiskt en riktigt trevlig kväll!

bild lånad från www.capsulecomputers.com

Hm ..

Tokig som jag var gav jag mig på bloggen. Just nu behöver ni inte bry er. Jag fixar det sen. Efter middag, besök hos Emmelie och bio. Att jag alltid lyckas .. men jag har pratat med Jakob nu i både telefon och på msn, så jag är glad!

The apartment

Lägenheten är i stort sett klar. Lite tavlor ska upp, kanske någon hylla. Och Lindas rum ska få möbler givetvis. Och jag ska ärligt medge att jag inte är någon blivande inredningsjournalist som arbetar för ELLE. Men med en liten budget och yta tycker jag att vi har lyckats ganska bra. Prisade vare IKEA!

Mitt rum



Samma



Min arbetshörna



Minnen på väggen



TV-hörna (mörk bild jag vet)



Balkong



Köket



Matplats.

Hallen och Lindas rum är som sagt inte klara. Och badrummet är ett helt vanligt badrum, så jag hoppade de delarna. Nu ska vi äta lunch, sen möte.



En klump av saknad

Idag är en sådan där dålig dag. Jag vaknade av att regnet smattrade mot rutan, himlen var grå och rummet kallt. Min enda värmekälla var täcket som jag och nallen som jag fick av Jakob för några månader sedan, kurade in oss under. Det är en sådan där dag då jag inte ville vakna ensam. Då jag vill vända mig om och se Jakob ligger brevid mig. En sådan dag då jag vill kura in mig hos honom istället för täcket. Men det går inte. Usch, jag vet att saknaden är värst nu i början och att jag så småningom kommer vänja mig vid att vara ensam. Och när jag har vant mig som bäst kommer han komma hem igen. Men jag hatar detta!

Jag har upptäckt att saknaden har en del olika skeden. Först var jag jätteledsen, sedan blev jag arg på honom, och nu har jag bara en klump över bröstet och känner mig mer hopplös än ledsen. Det är inte kul att vara ifrån varandra .. Lite tur är det att jag har min nalle och linnet som jag har sprutat ner med hans parfym. Skulle haft en tröja från honom egentligen, men vi är glömska och kan inte minnas allt. På nätterna har jag det med mig och det känns i alla fall lite mindre ensamt.


Tjejer kan också!

Efter en extremt lång Tysklandresa tillsammans med fulla drägg som snackade om snygga brudar och frisyrer, samtidigt som de friskt drack upp en flaska mintu på cirkus två timmar är jag helt slut! Jag varnad därför känsliga läsare för att detta inlägget eventuellt blir krångligt och svårförståeligt.

Men mitt rum, ja precis, jag har ju ett rum nu, inte en helt egen lägenhet. Och även om den nya är tusen ggr snyggare, och framförallt bättre. Och att min rumskompis är typ bäst, så låter det sorgligt att skriva sitt rum. Jag är tjugo, snart tjugoen bast, men jag låter som fjorton.

Hursomhelst, mitt rum var fullstädningt kaos så jag satte igång att bygga ihop mitt alldeles briljanta lilla skrivbord från IKEA. IKEA tänker ni nu, pyttsan så enkelt. Men jag ska säga er att när man sitter ensam med brädor, skrivar och grejjor så känns inte världen helt enkel alla gånger. Jag fick kämpa och sliten en stund. Och mina handflator består nu av någonting som kan liknas vid skavsår. Men ihop kom det! Och tavlor kom upp på väggen. Ta mej tusan så nöjd jag är! Vem behöver män? Tjejer kan också! Fotobevis på mitt ursnygga rum kommer att komma upp när allt är klart, tro mig.

Imorgon ska jag packa in alla kläder som ligger i en hög på golvet, så jag bryter inte helt de traditionsenliga mönstren om vad som ska ske mellan män och kvinnor. Tihi!


Ledsen

Samtalet bröts och nu är han borta. Jag är ledsen.

 


Sliten, men glad

Jisses, vilken kräftskiva. Jag älskar Växjö!


Idag

  • Möte med övriga ansvariga för informatörsnollning 2010.
  • Nollningsmöte med alla ansvariga för informatörsnollning 2010.
  • Handla inför kräftskiva.
  • Handla hörlurar och mikrofon för att kunna skypa.
  • Gå på kräftskiva.
  • Sova och bli frisk från min urinvägsinfektion som tydligen var så kraftig att en riktig rejäl penicillinkur krävdes.

I'm back!

Back to V-town

Igår var det IKEA med min kära farmor och farfar. En toppenutflykt att avsluta min vistelse i Blekinge för denhär gången med! Idag är det jag som brummar upp mot Växjö igen. Ikväll blir det inflyttning, möte med de andra två nollningsansvariga och givetvis häng med Linda. Vi ska dessutom få en inneboende, Pontus. Han kommer crasha på vår soffa tills den 6 september då han får flytta in i en sådandär härlig Stubor lägenhet, hehe. De nya nollorna har börjat höra av sej via mail , sms, telefon och facebook. Det är grymt kul! Jag kontaktade mina två fadder"barn" igår och gav dem lite information. Båda var grymt pepppade så jag blev ännu mer peppad än jag var innan. Det kommer bli grymt!

Men nu på dagen ska jag först till doktorn igen. Förra veckan fick jag en urinvägsinfektion som innebar kissignödighetskänsla, blod i urinen och andra otrevligheter. Fick penicillin och blev bättre. Men igår kom det tillbaka, med dubbel kraft. Värsta blodbadet typ. Äckligt! Blää! Och så ont i magen jag har. Tusan! Jag är trött. Tror att hela min kropp håller på att ge upp. Sen ska jag dessutom hämta mitt bord och mina stolar i Backaryd, och packa in allt i bilen. Helst ska jag hinna träffa Tina med, hur ska jag hinna? Linda och Pontus kommer till stationen vid tre och då ska jag plocka upp dem. Om inte den jäkla magen hade spökat hade jag hunnit allt. Nu blir det lite smärre kaos. Sjutton!


Supersugen

Jag är så himla sugen på att skaffa mig en ny design. En lite klassisk, snygg och enkel. Men stora bilder och snygg text. Tur att Jakob ska till Holland för att läsa ännu mer webbdesign. När han kommer hem vankas det en snygg blogg för mej!


Just nu känns det tomt

Dagarna fylldes av leenden, mjuka omfamningar, kärleksfulla blickar, retsamma ord, sanna skratt, härliga kyssar, djupa samtal, fina ord och på kvällarna kunde jag somna med din andedräkt i nacken och armarna runt mig. Som du sa, sommaren har varit fantastisk , kanske den bästa någonsin. Och det är spännande att varken du eller jag har tidigare känt en sådan lycka eller varit så fantastiskt glada.  Allting faller på plats när vi är tillsammans och även om man önskar emot så försvinner dagarna alldeles för fort.

Jag önskar att du inte behövde åka. Jag önskar att vi kunde vara tillsammans och fortsätta ha det bra, eller bäst tillochmed. Du är något av det bästa som har hänt mig och med dig känner jag inget annat än lycka. När du säger detsamma om mig, och det utan att jag ens behöver be om det, värmer hela mitt hjärta och själ. Att få höra dig säga att du är stolt när jag följer med och träffar din släkt, sådant lever jag på i en evighet. Eller dina ord från i fredags, de var bland de absolut finaste jag fått och de ska jag tänka på när livet känns tufft.

Just nu känns det mest lite tyngre, lite gråare och mycket tråkigare. Det må låta klyschigt och kanske tillochmed löjligt men innan du kom visste jag inte hur sådanna här känslor kändes. Aldrig förr har jag gråtit över att säga hejdå till någon. Aldrig förut har jag sett en kille stå med tårar i ögonen över att lämna mig. Våra känslor är ömsesidiga, starka och sanna. Håll tummarna för att tiden går fort så att vi kan vara tillsammans igen. För jag behöver dig. Och jag kommer sakna dig enormt mycket. Det gör jag redan ..

Jakob Carlbring Alm, Jag Älskar Dig!


Back on track!

Jag är tillbaka i Ronneby. Jakob är med mig. Vi har det bra! Nu ska vi tittade på "livet på BB" för Jakob blir livrädd då. Haha! Han är söt. Jag är en tråkig bloggare. Men en mycket roligare flickvän!


Segeläventyr

Jag seglar iväg ett par dagar, och befinner mig sedan i Kalmar. Uppdateringen kommer vara nästintill, om inte helt, obefintlig. Ha det fint!


Emelies spa-dag

Jag kom precis från stugan. Har haft ett par suveräna timmar i solstolen och havet. Och solen tog sannerligen! Hallå igen bikinilinjer. Härligt! Dagen slutade med en inbjudan till USA i början av hösten nästa år som jag nappade på. Tänk att jag inte har hälsat på min farbror i USA ännu. Galenskap!

Nu tvättar jag så jag har rena kläder imorgon. Då seglar vi iväg. Efter tvätten blir det dusch, eller eventuellt bad med min egen ihopblandade peeling som jag skrivit om tidigare. Den leder till babylen hud, mums! Sen blir det plockning av ögonbryn, naglarna ska få träffa filen och lacket, ansiktsmask och hårinpackning. Ansiktsmasken är också min egen. En alldeles härlig blandning som leder till lugn, mjuk och peelad hy. Receptet vill jag inte skriva, för det är totalt genialt! Alla små blemor och annan skit försvinner på en gång. En dag kanske jag kan tjäna pengar på denna blandningen, därför kommer jag inte skriva ut den. Det gäller att tänka till. Haha! Hursomhelst så älskar jag mina spadagar, utan dem skulle jag må fruktansvärt dåligt. Kanske låter det ytligt men helt ärligt så är det en sådan viktig vardagslyx för mig. Den driver mig framåt och får mig att känna mig grymt snygg!

Jag kommer nog träffa kudden tidigt också. Bussen går halv åtta imorgon, så halv tio är jag hos min älskling igen :)


Totalt slutkörd

Min kropp säger ifrån. Jag vaknade förkyld och med en ond hals. Men jag bryr mig inte särskilt mycket, det blir nämligen ofta så när jag har ansträngt mig för mycket och sovit för lite. Tog sovmorgon till kvar i tio idag i alla fall. Grymt skönt! Idag blir det till att vila upp sig i sommarstugan. Läsa lite, äta, sola (beroende på hur varm det är) och givetvis bada! Även om det är kallt, jag är ingen badkruka! Jag tror absolut att bada håller en pigg och alert.

Vilken idyll!


Totalt fantastiskt!

Livet börjar kännas fantastiskt lätt. Jag har en pojkvän som tjatar om att jag ska komma tidigt till Kalmar, jag känner mig efterlängtad. Tihi. Jag har haft en underbar kväll med vänner och träffat flera tjejer som jag inte träffat på typ ett år. Jag ska snart träffa Johanna! Jag har troligt- och förhoppningsvis jobbat klart för sommaren. Jag har gått upp i vikt. Jag börjar bättre på min självkänsla. Jag ska snart tillbaka till Växjö, och jag längtar. Imorgon ska jag till sommarstugan. Och på torsdag åker jag till min kärlek, som jag för övrigt saknar mest i världen! Och i helgen ska vi segla med svärföräldrarna. Just nu leker livet. Mest av allt är jag nog glad över att få träffa Jakob igen faktiskt. Det är jobbigt att vara ifrån varandra, oavsett hur stabilt och kärleksfullt ens förhållande är.


Sommaren när den är som bäst

 

 


Att stirra sanningen i vitögat

 

Le love


My time is finally here!

Jag har ju glömt att berätta hur det går med min viktuppgång. Jag har gått upp ca 1 kg! YES! Det mina vänner är mycket för mig, kanske lite för er, men en fantastisk känsla av seger för mig. Nu blir det gymmet i höst för en mer bastant kropp och en helnöjd Emelie. 5 kg to go!


På begäran

Clara har skrivit en begäran om länkar på diverse olika sidor där man kan hämta inspiration för hösten.
Och som den goda bloggare (och vän) jag är så ska jag självklart länka till diverse tokfantastiska sidor.

Min absolut största favorit, och som har faktiskt har varit det är flera år är Cecilia Blankens. Hon skrev för expressen förut och på så sätt hittade jag henne. Hon representerar den stil jag älskar. Jordnära färger, ofta stickat, snygga detaljer, modiga blandningar, coola matchningar och vågade plagg som hon faktiskt kan få att gå hem. Hennes bröllopsklänning är en av de absolut coolaste genom tiderna! Nu driver hon lite mer av en mammablogg, men emellanåt kommer tips och "dagens" fram som oftast är mycket bra, även om jag personligen tycker att hon höll en bättre stil innan. Man kan nog säga att hon blivit lite för mammig för mig, vilket iofs inte är så konstigt. Hon är en mamma, och jag är det inte. Tihi. Men i stora drag älskar jag allt som hon gör i kläd- och modeväg.

Sen har jag andra sidor som La redoute, Originalet, Pyttis och Nelly som jag är inne på för inspiration och beställning. Denna hösten hade också H&M en hel del snyggt så jag passade på att göra en beställning för ett par veckor sedan som jag blev sjukt nöjd med! Alla fyra plaggen satt som en smäck! Och jag är annars väldigt kritisk mot just H&M, men inte denna hösten!
Jag hittade för inte alls länge sedan Carolines mode med grymma kläder också. Sen är det ju fantastiskt att titta sig omkring och upptäcka småsaker hos andra som du själv kan snappa upp och ta efter!
Dessutom är det nice att köpa Sofies mode då och då, kolla runt lite på din favoritkändis (min är Nicole Richie, och jag önskar mig inget mer än ett coolt smycke från hennes märke House of Harlow) och få inspiration därifrån.

Nu låter jag som att jag försöker kunna mode, kläder och allt vad det innebär, och visst älskar jag det! Men tyvärr tappar jag ofta fokus framåt hösten när det blir mörkt och kallt och blir inte riktigt sådär snygg och chick som jag skulle önska att jag var. Men mitt absolut bästa tips är nog att skaffa en egen stil och köra på det, för det är det absolut snyggaste! Du är ju faktiskt bara snygg i det du känner dig snygg i, och om du har en självkänsla att bygga på! Sen tycker jag personligen inte att du behöver ha allting som du ser, det är ganska härligt att bara bli inspirerad av andra utan att du nödvändigtvis själv behöver se ut så. Jag säger som Jakob sa om mig "Du står ju inte direkt för normen gällande shopping och tjejer, för du är alldeles för ekonomisk". Haha!

Hoppas du är nöjd Clara. Vad härligt det var att skriva ett inlägg på begäran. I love it! Säg till om du vill ha tips och råd om hud och skönhetsvård, det är ju där mitt sanna intresse och mestadels av mitt hjärta ligger .


Jobb 24 timmar av 48. idag var den värsta...

Jobb 24 timmar av 48. idag var den värsta dagen på länge! Jag bor bokstavligen på jobbet. Ligger i en alldeles utomordentligt skön hotellsäng nu. Om sju timmar står jag i receptionen igen. Men bara två pass kvar. Sen är jag friiiii som en fågel :) Puss, godnatt.


SMS-inlägg


RSS 2.0