Världens bästa helg väntar

Allting är klart. Jakobs lägenhet skiner som aldrig förr (vad kan man tro om ett ställe som delats av tre inte särskilt noggranna killar i tre år? Jag har fått jobb, praktikplats, skickat in kommunikationsplanen, varit och handlat massa god mat till oss, fått CSN, ska strax gå upp till Elin för lite fredagsmys och klockan tre möter jag min älskade Johanna på stationen. Ikväll blir det The Ark, äntligen!!! Och imorgon kommer även Tobias his för massa häng, bowling och utgång. Vilken fantastisk helg!
För att fira mig själv och hur bra jag är köpte jag idag en bukett tulpaner till mig själv. Bara för att jag är så stolt över att ha fått alla praktikplatser (förlåt om jag tjatar) och nu även ett grymt sommarjobb som jag sökte lite på måfå. Heja mig!

Lyxliv

Jag har i två dagar lyckats plugga på effektivt på morgonen/förmiddagen att jag kan sova middag vid lunch, och sedan plugga igen. Det kallar jag lyx!

Det tål att tänkas på


Smile, you're amazing

Världens bästa hotell = världens bästa program?

Efter ännu en arbetsdag slår jag mig ner för att starta TV3-play och se på Världens bästa hotell. Denna satsning som TV3 gjort är en av de allra bästa om ni frågar mig. Första avsnittet fick mina ögon att tåras och läpparna att spricka upp i ett stort leende, samtidigt som jag förnöjd uttrycke mig med ord som "aaah" , "ååh" och "vad fint". För er som inte vet så handlar programmet om personer med olika handikapp som får komma ut och testa på arbetslivet på ett hotell. Hela tiden får de nya utmaningar som för dem är större än så mycket annat. Och oavsett om det handlar om att bädda sängen, checka in gäster, dela ut godis, byta en lampa eller skära tomater så gör det allt med en sådan glädje att det känns ända in i märgen hos tittaren. Personalen (som jag hoppas är lika härlig när kamerorna är av) peppar, skrattar och skojar med dem och får personerna att känna sig så viktiga som det bara går.

Ett av de allra bästa, och mest rörande klippen, var för mig när Christoffer pratade om sitt arbete i receptionen, någonting som han drömt om väldigt länge. Han berättar om hur stolt han är, om sina drömmar om att leva ett normalt liv, tjäna pengar och klara sig själv. Han fortsätter med hur arbetet får honom att känna sig nästan så, och hur otroligt stolt han är över sig själv och hur stolt han familj är över honom.

Just detta klippet tycker jag representerar så mycket som är fel i vårt samhälle. För varför ska han inte få arbeta, egentligen? Uppenbarligen så klarar han det, även om det är med hjälp. Likadant tror jag att det är för så många andra som sitter arbetslösa just nu. De söker efter en identitet, och efter att få känna sig behövda och stolta över vad de gör. Visst finns det de som inte gör det de ska, och som hellre sitter hemma än att arbeta. Men jag tror att många av sveriges invånare dras över en kam, tyvärr.

För just det med stolthet, det är så viktigt för en människas både självförtroende och självkänsla. Känslan av att veta att du passar in någonstans, och att det du gör är viktigt, det tror jag kan bygga stora delar av en persons välmående. Just nu är jag grymt förbannad över de regler som finns, regler som inte alls uppmanar till att arbeta, för att du helt enkelt inte kan. Detta ska dock inte bli ett ännu ett argt politiskt inlägg. Utan jag vill bara uppmana er till att se på programmet, tänka efter och se på personerna och hur det trivs med sina arbeten som städare, kockar och receptionister. Och inse att fler personer nog skulle agera och känna likadant, handikappade eller inte.
Kanske någonting för Reinfeldt och company att tänka på?

Stockholm i mitt hjärta?

Då var det bestämt. Efter diskusioner, blod svett och tårar (nästan i alla fall) har äntligen lyckats välja den praktikplats som jag tror passar mig bäst. Att få ett ja från alla de ställen jag sökte på kan tyckas vara en dröm, men skapade så mycket mer vånda och funderingar än vad man kan tro. Hursomhelst är jag väldigt glad över förfrågan från alla platserna, och jag skulle säkert ha stormtrivts på allihopa. Men jag var ändå tvungen att följa mitt hjärta. Vad det blir vill jag inte skriva ännu, för jag vill berätta själv för mamma, farmor och alla innan de hinner läsa det här.
En sak är jag i alla fall säker på, hösten 2011 kommer att bli full av utmaningar, hårt arbete och förhoppningsvis massa massa erfarenhet.
Jag är riktigt stolt över mig själv!

Man blir inte lyckligare av att vara smal

Jag har många gånger skrivit om min kamp mot undervikten. Nu har jag äntligen börjat lägga på mig lite, och det är jag otroligt tacksam för. Men just på grund av min kamp fick jag en väldigt lust att lägga upp denna länken om Elin som skämts för sin smala kropp hela sitt liv. Tack Aftonblandet!

Fredag, fredag, fredag!

Äntligen! Nu kör vi ett par timmar i bibiloteket, sen tar jag en välbehövlig helg.

Mjöl or no mjöl?

Jag är så in i bombens trött på att vara glutenallergiker. Allt jag vill är att beställa en fet pizza, kasta i mig den utan att behöva spring till toan och må dåligt i två veckor. Ett vanligt bröd hade också gått bra, eller kexchoklad, eller en semla .. När vi är i Mörrum nästa helg ska jag banne mig köpa med en glutenfrpizza bara för att. De gör botten själva, pizzan är himmelskt god och smakar nästan exakt som vanlig pizza.

Vad det blir av oss får framtiden utvisa

Jag har funderat. I flera veckor har min hjärna gått fram och tillbaka, tillbaka och fram. Någonting har känts mycket märkligt, och jag har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det är. Jag vet att campus tråkar ut mig. Jag vet att veckorna är fantastiska för att jag får jobba med det jag vill, men jag vet också att jag flyr härifrån under helgerna på grund av den känsla som gnager inombords. En känsla som säger min att jag inte passar in här. Eller, jag passar inte på det sätt som jag tidigare gjort.

Campus handlar om att gå ut flera dagar i veckan, hångla med flest killar och att ha den bästa fyllehistorian att berätta. För mig är det inte så. Jag är ständigt sjuk i min luftrör som ni vet, jag har en pojkvän som jag hånglar när jag vill med och full, det tycker jag inte särskilt mycket om att vara. Utelivet har aldrig direkt lockat mig, jag tycker att jag kan roa mig på andra sätt. Som att ta en öl på puben, gå på bio, bowla, äta ute eller kanske åka iväg. Att gå ut och dansa tills svetten rinner är spännade någon gång ibland, men inte på det frekventa sätt som campuslivet erbjuder.

Jag hör om människor som "bara" rökte lite hasch under gårdagens fest, och undrar varför de vill göra så mot sig själva, samtidigt som jag skrattar ett falskt skratt. Jag kan verka trist, men det är jag inte. Inte enligt mig och inte enligt de som verkligen känner mig. Jag trivs bara bättre med en vinkväll och spel, hemmagjord pizza tillsammans med två fina vänner, kaffe och prat med min bästa vän eller en kväll på restaurang.
Därför har jag dragit mig undan från det som tidigare varit mitt campusliv, till nya människor och ett nytt campusliv, ett som jag trivs bättre med. Jag kan sakna det gamla, och jag lämnar det inte helt bakom mig, jag behöver bara lite ny luft just nu, och lite nya vidder att leva bland. Och jag hoppas att ni inte glömmer bort mig.

Back on track

Efter grymt många timmars sömn och en lång dusch känner jag mig lite halvt levande. Funderar på om det var influensa jag hade eftersom det vände så snabbt. Febern är borta, nästan mindre snorig och halsen mindre sårig. Solen skiner dessutom och jag ska nog ta ut Hamlet en runda, sen blir det biblioteket hela eftermiddagen. Heja heja!

Jag lever vuxenliv

Efter en fantastisk helg i Kalmar är jag nu tillbaka i Växjö. En dunderförkyldning drog jag dock på mig med feber, svettningar, snor och en ond hals. Men vad ska man göra liksom? Efter dubbeldosering av astmamediciner och hostmedicin ska jag nog ta mig fram. Det tråkiga är bara att det inte finns någon som helst tid till att ta det lugnt.

Igår åt jag middag hos Jakobs föräldrar och tog sedan med mig hunden Hamlet och den lilla bilen körde tillbaka till Växjö. I en vecka ska vi ha honom här. Så nu lever vi ett sådant där riktigt vuxenliv, med hundpromenader och allt. Just nu står Jakob och lagar middag, vi har precis kommit in efter en timmes promenad, jag jobbade 9 - 15 och sedan tvättade jag ett par maskiner tvätt. Jisses, när blev man såhär vuxen? Det sjuka är dock att detta är precis vad som väntar oss efter Stockholm, och vad som är ännu sjukare är att jag knappt kan vänta. Vi kollar runt efter lite lägenheter både i Växjö och Stockholm och håller liksom vägarna öppna. Och ännu mer taggad blev jag idag när Anis under vår promenad sa "sambolivet är bäst! Ni vet, man är ju sådär kär och vill vara tillsammans hela tiden" .
Fantastisk!



Hårt arbete ger lön för mödan

Jag satte statistiktentan idag. Yes, yes, trippelyes! Det betyder att alla kurser är avklarade och att min lnu-sida lyser alldeles fantasiskt grönt. Happy day!

PS.

Clara, här kommer länken: Stjörgenpark. Tänk på att bilderna inte gör SPA & hotell rättvisa. Topp fem i Sverige liksom.

Tomorrow is another day

Godnatt. Helt seriöst.

Detta är härligheten själv

Det märks att mina koncentration är borta. Nu väntar jag på Perra sen kör vi hårt ett par timmar, men sen får det banne mig räcka! Tentan ska sitta och jag ska fixa den imorgon. Det bara måste gå! För övrigt måste jag bara hålla med Ronja:
Vinn Swingfly, vinn!



Det kurrar i magen

Det är sjukt jobbigt att vara aktiv. Jag har jobbat nonstop sen åtta i morse. Och speciellt jobbigt är det att sitta i biblioteket. Jag har liksom varken råd eller möjlighet att köpa någonting att äta. De har bara en massa mackor, och inte någonting glutenfritt. Det jag hade med mig är slut .. Och det värsta är att jag måste sitta i tre timmar till. Minst.

En snabb update

Jag är dålig på att blogga. Förlåt, förlåt, förlåt. Inte för att jag har 10 000 läsare som ivrigt väntar på att få höra om min dag, mina senaste tankar eller vad jag köpte på D&G's senaste utförsäljning, men ändå liksom. Har man en blogg ska den hållas levande, punkt slut.

Men nu är det helt enkelt så att jag har fullt upp från morgon till kväll. Imorgon ska vi sätta den jäkla statistiktentan, jag söker sommarjobb, söker extrakurser, går på seminarium, skriver en kommunikationsplan med tre andra tjejer, går på föreläsningar, driver ett webbprojekt framåt och försöker emellanåt att träffa min pojkvän. Mestadels kvällstid och jag fick en liten pik igår om att han gärna vill träffa mig någon dag med. Dåligt samvete som man får bestämde jag mig för att han faktiskt var värd det också. Så fredagen är helt hans dag.

Vännerna, tja. De blir lite lidande just nu, och det är jag ledsen för. Men jag vet helt enkelt inte hur tiden ska räcka till. Vad gör man liksom? I helgen åker jag till Kalmar för att fira Kajsa och Jenny iallafall. Ska även träffa Tina och förhoppningsvis Johanna. Åh, vad jag saknar den där Johanna förresten. Galet mycket! men nu är det "bara" 2,5 veckor kvar, sen är hon här för att gå på The ark tillsammans med mig. Grymt! I helgen passar vi även på att fira Klara och Karin (Jakobs syster och mamma) som har fyllt år. Karin fyllde år i januari, precis innan min juridiktenta så jag kunde inte komma. Och Jakob var i Holland, så hon har helt enkelt fått hålla sig tills nu.

Helgen i Göteborg var förresten fantastisk! Finare SPA och hotell får man leta efter. God mat, kärlek och bara egentid med Jakob. Shit. Det var längesedan jag mådde så bra som jag gjorde där.

Och imorgon kommer älskade mamma hit. Efter min tenta ska vi ta en sväng på stan, laga middag och bara umgås. Det är grejer det!

En snabb update för er som är intresserade. För nu måste jag återgå till mitt abete. Och förresten, om ni tycker att uppdateringen här är dålig är det kanske ett smart drag att läsa min twitter: Mlijohnsson . Den blir uppdaterad väldigt mycket oftare!


Jag är redo!

Väskan är packad, lägenheten städad, jag iordning och humöret är på topp. Om en timme står vi på stationen och väntar på tåget som tar oss mot Göteborg. Äntligen! Jag twittrar lite under helgen, men bloggandet får vara. Så vi hörs nästa vecka allihopa. Ha en fantastisk helg, det ska jag ha!

Ps. Jakob har lovat att ha ansiktsmask så jag har packat hela kittet med peeling, mask, inpackningar och annat kul. Vi kommer vara sjukt snygga efter denhär helgen!



om vi är såhär söta nu, kan nu ju tänka er hur söta vi är efter helgen ;)

En fantastisk människa

Jag är precis hemkommen från Mikaela . Vi har haft en otroligt mysig kväll fylld med prat som vanligt. För så är det alltid när vi kommer ihop, skratt och prat som förlänger livet. Det är inte mycket annat som behövs, det bara klickar. Och det tycker jag känns fantastiskt bra!

En klapp på axeln

Jag måste ta tillfället i akt och berömma mig själv lite. Jag har löst min ekonomiska situation som jag tidigare klagade över på ett positivt sätt. Jag tillexempel har åkt och handlat mat för hela månaden (utom grönsaker, mjök och ägg typ som såklart får fyllas på). Allting gick på 600 kronor (!) och nu är både min kyl och frys full av saker som jag kan leva på. Dessutom trotsade jag min katarr i luftrören igår genom mycket medicin och bakade bröd, gjorde biffar till mig och kombon, städade, började packa inför imorgon, sydde lite i mina kläder och påbörjade även min och tre andra tjejers suveräna kommunikationsplan över försvarets nya och påhittade kampanj. Vi halv nio slocknade jag i soffan tills Jakob kom och mös med mig tills det var dags att släcka helt för natten. Samma sak dagen innan, fullt ös medvetslös från 7.30 - 22.00. Visserligen sitter jag med tunga luftrör och yrhet eftersom jag inte syresätter mig idag. Men jag tänker inte klaga. För imorgon åker jag och Jakob iväg och tar en helg helt för oss själva. För det är vi, och speciellt jag, värda!

Med pengar och kontakter kan alla bygga ett varumärke

Idag är det väldgt många här på campus som är exalterade över att BlondinBella är här och hälsar på. Hälften av dem har tillochmed betalat pengar för att få höra henne prata. Själv sitter jag hemma och läser idag, skriver lite på min målgruppsanalys och ska se en dokumentär om de danska soldaterna i Afghanistan, helt i utbildningssyfte. Det är mer verklighet för mig än vad hon är. För jag är inte intresserad av Bella. Å andra sidan har jag aldrig gett henne chansen heller. Men för mig kommer hon nog alltid att vara flickan med guldsked i munnen som visar hur långt pappas pengar och kontakter har tagit henne. Hur företagsam hon än är ..

Sanning eller skröna?

"Journalistik ska vara så fint och märkvärdigt hela tiden"

Är det sant så som debattören skriver? Känner sig journalister sig mer kallade än exempelvis reklamare, läkare eller kanske lärare? Jag tror inte det. Jag tror dock på att journalister har förmågan att använda ordet, göra det mer vackert och vrida på sanningen lite. För lika mycket som en lärare har som vision att lära ut barn på ett så bra sätt som möjligt och vara en förebild vill journalisten gräva i sanningen, skriva sin åsikt och skapa opinioner. Både har sitt kall, men de väljer att uttrycka sig på olika sätt. Dessutom har journalisten en helt annan möjlighet att uttrycka sig, andra kanaler och förmågan att göra sin röst hörd på ett helt annat sätt än vad läraren har.

Jag har nått framgång!


När alla bikiniöverdelar utom en stramar över bysten, och när jag själv känner mig aningens större än vanligt, tycker att jag är snyggare och känner mig mer hälsosam på samma gång, vad kan då ha hänt? Jag har gått upp i vikt! Just nu är jag sjuttsingens så glad att jag bara vill dansa, dansa, dansa. Att jag inte direkt har någon bikini att ha i helgen gör ingenting. Jag är så glad! Efter mycket slit och floder av tårar har större portioner, träning, gainer och regelbundna mattider gett resultat. Äntligen!

Skynda att fynda


Det är ganska intressant att lägga upp en ...

Det är ganska intressant att lägga upp en kommunikationsplan för försvaret med tre andra grymma tjejer!


RSS 2.0