Flaggan i topp ..


.. det blev en med snopp!

Grattis Sara och Jonas till er lille prins!

Jag önskar er lycka till på vägen och ser fram emot att få träffa den lille så fort jag kommer hem till Ronneby igen.
Herregud, jag kan verkligen inte förstå att en av oss (och av oss så menar jag vi från det gamla tjejgänget) har en liten skrikande skrynklig sak som ska skötas om 24 timmar om dygnet. Att en av oss faktiskt har en liten människa som de själva skapat och som består av deras eget skrot och korn. En liten människa som de ska ta hand om i minst 18 år. En liten person som ni ska älska villkorslöst och ställa upp för i vått och torrt. För mej känns det som ljusår bort (eller tjaa, kankse fem, sex år bort) Men ni har faktiskt ett litet barn nu. En liten pojke med brunt hår och röda putande läppar. Han var underbart fin! Det var han verkligen! Så ännu en gång önskar jag er grattis och lycka till med allting! Jag tänker på er! <3


En glad Sara med Liam i magen. Oktober 2009.



Det kallas kärlek


När man går med på att lämna lägenhetens fyra väggar och traska sig över ett lerigt och blött campus för att komma hem till sin karl och hålla honom sällskap framför hockeyfinalen. Detta trots att jag inte är ett skvatt intresserad. Det har dessutom bara gått 4 timmar sedan han lämnade mej, men det känns som 10 :)


Inget speciellt


Egentligen har jag inte så mycket att säga. Jag ska öppna upp boken om konfliktlösning på arbetsplatsen nu tänkte jag. Anteckna och få in så mycket som möjligt. Snart kommer Erika med Sheldon (hennes och sambons kise) som jag och Linda ska passa när hon är i Göteborg med min man och ett par till. De kommer tillbaka imorgon så Sheldon behöver inte stanna hos Linda särskilt länge. Vi tänkte testa att ha honom här tillsammans med Thea men eftersom hon kan vara en riktig liten hagga ibland vågade vi inte det. Sheldon är ju bara barnet liksom :)

Imorgon blire fest hos Maria i klassen. Finkläder är temat. Superkul att klä upp sej! Dock ska jag inte dricka någonting eftersom jag har mått illa ett par dagar nu igen ..

Annars är det mesta fint! Har fått prata av mej med mamma, Jakob och Linda om tjejen som jag tidigare skrev om, så det känns bättre. Nehe, dags att plugga. Jag slänger in en bild på Thea till mamma, jag vet att du saknar henne! :) Hon börjar föressten bete sig som att jag är hennes mamma igen. Ska ligga raklång på rygg i min famn, bli runtburen, skriker för att jag ska plocka upp henne, dessutom får inte Jakob röra mej för då skriker hon, haha! Galen katt!



Vuxen?


Visst räknas man som vuxen när man hellre skurar toaletten än pluggar?


Under konstruktion


Håller just nu på att försöka fixa en snygg layout till bloggen. Men får inte kläm på varken färgerna eller texten ikv. Mina tankar befinner sig troligtvis någon annan stans ikväll .. Imorgon, om jag har energi efter plugget, så ska jag fortsätta. Tillsdess får ni hålla tillgodo. Och mostrar, mamma eller vilka ni är som läser, kommentera gärna!


Godnatt!


Tack mamma!


Jag har världens bästa mamma! Verkligen!

Idag ringde jag hem och grät .. En gammal kompis från teatertiden
har länge kämpat emot ätstörningar. Och jag visste att hon låg inlagd pga det. Vad jag inte visste var att hon ligger på sluten anstalt uppåt Sverige dels pga ätstörningarna men också pga självdestruktivt beteende. Jag hittade hennes blogg och det var det värsta jag läst på länge! Att man kan ta så illa vid sig av att läsa att en annan människa mår så pass dåligt som hon gör. Det får mej att tänka på mitt liv, och de småsaker som jag kan känna att jag inte uppskattar tillräckligt. Jag gnäller över att jag vill kunna ta fotografier, över att jag inte har råd att färga håret, att jag inte får träffa Tina och Johanna tillräckligt ofta och över att jag har små bröst. Småsaker som egentligen inte spelar någon som helst roll i det stora hela.

Visst jag kan bli riktigt jäkla ledsen ibland, och ofta för saker som jag inte är beredd att ta upp i bloggen. Saker som bara de allra närmaste mej känner till. Men jag vill fortfarande leva! Allting är inte nattsvart för mej, men för den här tjejen är det så, och har varit i ca 8 år nu. Alltså sedan hon var 12 år gammal. Och det är likdant för så många andra också! Det är inte klokt. Att människor kan få må så dåligt. Dessa tankar ledde sedan till Robin. Herregud, det är flera månader sedan han gick bort och jag hade inte pratat med honom sen studenten då tror jag. Men ändå. Att veta att människor som man en gång har skrattat med, skämtat med, dansat med, tjabbat med ja gud vet allt .. Det är svårt att förstå att de sedan kan må så dåligt att de inte vill leva mer. Jag började gråta runt niotiden ikväll .. och har inte slutat ännu.

Tack mamma för att du muntrade upp mej, så gott som det gick iallafall. Nu skickar hon dessutom en massa uppmuntrande sms också. Det är föräldra-kärlek det!



Fullspäckade dagar


Jag vet, jag vet! Jag uppdaterar typ aldrig! Men hur ska jag finna ro när allting annat ska göras samtidigt? Men jag är glad! Jag är glad att mitt liv här är fyllt av alla dessa saker som ständigt finns att göra. Nu sitter vi ungefär halva dagarna i biblioteket och skriver på vårt fältarbete. Och min grupp är ta mej tusan helt klart bäst! Linda sa just till mej att den gruppen som vi arbetar i nu, borde alltid samarbeta. Och jag kan inte annat än hänga med, att sitta med Linda, Clara och Louise i biblioteket och plugga hårt samtidigt som vi kan skratta tills vi kiknar är en underbar känsla! Sedan kommer jag hem där numera även Thea bor eftersom mamma får renoverat. Jätte mysigt att ha en liten katt som jamar och vill bli kelad med när man öppnar dörren. Sedan finns det Jakob, och vad kan jag säga om honom mer än att han är underbar? Att jag skulle kunna hitta en sådan underbar karl trodde jag aldrig. Det är nog det som kallas kärlek! Dessurom finns det en hel drös med underbara människor i klassen som jag vill umgås med, men tiden tyvärr räcker inte. Sen ska det lagas mat, diskas, städas, tvättas och så ska jag hålla mej själv iordning. Tyvärr har min lust för att fixa naglarna och ha ansiktsmask osv , sånt som jag älskar, minskat. Passionen finns kvar, men om jag känner mej stressad pallar jag inte.  Nu låter det som jag klagar, men det gör jag inte. För jag älskar detta livet! Och jag vet att jag stressar upp mej själv mer än jag borde, men anyway, jag är glad!

Jag tänkte slänga upp lite bilder så ni får se vad vi sysslar med. Saknar er alla därhemma, spec mamma! <3

Jag, Jakob, Mikael och Fia (som tog denna underbara bild) har flyttat in i min lägenhet.



Mikael och Fia har sjungt singstar ihop.



Jag har klippt Perra.



Linda, Cimpa och Elin har druckit alkohol i min säng.



Amanda och Sofie har haft kul i min soffa.



Jag har färgat håret på Perra och Fredrik.



Vi i styrelsen har bowlat (och fjantat) med KomMedia! Vår studentförening om ni missat det.



Styrelsen igen.



Jag har klippt Elin, eller hon har klippt och jag finjusterat.



Vi har firat Sofie ...



... och Nicole



Målat mustach på Perra.



Haft klassmys.



Thea har myst.


Det är inte allt, men det är en del :) Igår lekte jag och Jakob i snön (som når ungefär upp till knäna) och jag blev mulad för första gången i mitt liv. Men jag lyckades fälla honom. En stor händelse för mej! :)

Nu får det vara nog! Nu ska jag skriva det sista på mitt arbete!


Dags att öppna böckerna


Pust! Jag har idag handlat 1 st papperskasse och 2 st plast med mat i. Det var tungt att bära hem vill jag lova! Men nu är kylen, frysen och skåpen fyllda. Dock är det bästa av allt att notan bara gick på 465 kronor. Jag är en liten jäkel på att hitta billiga saker. I söndags köpte jag en jätte söt klänning för 50 pix, den hade kostat 250 .. Så hur bra är inte jag? :D

Men nu ska jag öppna böckerna, dags att lära med mer om mediepåverkan och identitet ..


Godmorgon!


En tidig morgon idag, just nu kokar äggen och jag ska slänga på lite smink tänkte jag.
Vid tio är det föreläsning, sen ska jag och Linda gå och handla, just nu ekar mitt kylskåp tomt! Och efter det ska jag bara plugga heeela eftermiddagen och kvällen. En 200sidor lång bok på engelska om publiker och mediernas makt (ungefär) ska genomarbetas på 2 veckor, så jag måste lägga på ett kol.

I helgen har jag hälsat på Jenny i Kalmar tillsammans med Tina och Kajsa. Mycket trevligt!  Och efter det stannade jag till i Nybro hos Johanna och Tobias en natt. Så nu har jag fått en bra dos vänner som jag klarar mej på ett tag <3


RSS 2.0