Tänk, snälla svenskar, tänk!


Läs denna artikeln.

Vill vi verkligen har ytterligare fyra år av orättvisa där de rika tar från de fattiga? Där de heltidsarbetande och välbetalda betalar mindre skatt än de arbetslösa? Vill vi ha fyra år till av idéer om att det är bättre att gå helt arbetslös än att arbeta 50%?

De blåa gick till val med löften om att skapa arbeten. Hur har det gått tycker ni? Visst, de stötte på en djävulsk motgång i form av lågkonjukturen. Men vill någon vara så vänlig att berätta för mig hur idéen om att det är bättre att du går helt arbetslös och på hel a-kassa fungerar? Istället för att du arbetar 50% och får resten i a-kassa? Hur kan en hel a-kassa bidra till bättre ekonomi och fler arbeten i vårt land? Hur kan denna idé ens skapa arbeten? Detta är bara en av de stora försämringar som de blåa har gjort.

Vill vi verkligen ha en allians som kallar a-kassa för bidrag, vid makten? A-kassa är faktiskt någonting som du har arbetet ihop själv och som du sedan använder som en försäkring vid eventuell arbetslöshet. Vill vi ha en statsminister som kallar sjukskriva med cancer för människor som "måste skärpa sig"? Vill vi ha en allians som höjer våra studielån men minskar våra bidrag? Vill vi göra Sverige till ett mindre USA pga privatiseringar? Vill vi inte att alla i Sverige ska ha råd till sjukvård?

Mona Sahlin må inte vara den mest karismatiska, eller inte ens den vettigast människa som vandrar i vårt land. Men se förbi henne. Vi röstar inte på henne. Vi röstar på hennes politik! Som faktiskt är så mycket bättre än de blåas. I alla fall om ni frågar mig.



Kommentarer
Postat av: Anonym

Hoppas du menar att de rika betalar MINDRE skatt än arbetslösa och pensionärer. Annars håller jag helt med dej. Lägre ersättningar skapar endast mer socialbidragstagare.

2010-05-06 @ 15:40:05
Postat av: Anonym

Hoppas du menar att de som arbetar betalar mindre skatt än arbetslösa (och pensionärer). Annars tycker jag att du har helt rätt.

2010-05-06 @ 15:45:03
Postat av: Claran

Jag anar med att du menar mindre skatt!

Gå till val Ems så röstar jag på dig :D :D

2010-05-06 @ 18:44:56
URL: http://chokladargodis.blogspot.com
Postat av: Röd

Väl skrivet!

2010-05-06 @ 22:00:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0